VIDEO. Trenul de aterizare al unui avion a luat foc pe Aeroportul din Cluj. Traficul pe aeroport a fost închis temporar

Data actualizării: Data publicării:
avion
Trenul de aterizare al unui avion a luat foc pe Aeroportul din Cluj. Foto: Captură video

Pompierii de la ISU Cluj au intervenit vineri seara la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, după ce a izbucnit un incendiu la trenul de aterizare al unui avion. Potrivit ISU Cluj, incendiul a fost lichidat de către Serviciul Privat pentru Situații de Urgență. Traficul pe aeroport a fost închis temporar.

ACTUALIZARE 22.15. Traficul pe Aeroporrtul Cluj, închis după incendiul la trenul de aterizare al unui avion, va fi reluat vineri seara de la ora 22.30.

Potrivit unui comunicat al Aeroportului, vineri, în jurul orei 19.35, o aeronavă a companiei Fly Egypt care efectua un zbor pe ruta Hurghada - Cluj a suferit un incident în timpul operațiunilor de aterizare. La contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat și au luat foc. „Echipajul de pompieri al Aeroportului Internațional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp și a aplicat procedurile specifice situațiilor de urgență. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit”, au transmis reprezentanți ai aeroportului.

 

ACTUALIZARE 21.20. Aeroportul din Cluj a fost închis și mai multe zboruri au fost amânate după ce  trenul de aterizare al unui avion cu peste 100 de pasageri a luat foc. Toți cei 113 pasageri ai avionului care venea din Egipt au fost evacuați în siguranță și niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Focul a fost lichidat de pompieri. 

David Ciceo, director Aeroportul Cluj-Napoca: Durează maxim 2 ore până vom redeschide traficul. În momentul de față, aeronava Flydubai încă este pe pistă. S-au luat toate măsurile necesare. Pompierii aeroportului au ajuns în mai puțin de 2 minute și au reușit să stingă incendiul înainte de a se extinde. 

---------------------------------------------------------------------------

La fața locului au fost dislocate echipaje ale ISU Cluj.

Pasagerii sunt evacuați normal și momentan nu au nevoie de îngrijiri medicale, au transmis pompierii.

Intervenția pompierilor clujeni este în derulare.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri