VIDEO. Turist căzut 30 de metri în gol pe munte, salvat cu elicopterul SMURD

Data publicării:
Turist salvat cu elicopterul de pe munte.
Turist salvat cu elicopterul de pe munte. Foto: Captură video

Un bărbat care a căzut în gol aproximativ 30 de metri pe un traseu montan de pe Piatra Craiului a fost dus la spital, marţi, cu un elicopter SMURD, după ce a fost ajutat de salvamontiştii din Zărneşti.

Conform Dispeceratului Naţional Salvamont, bărbatul era bine echipat şi avea experienţă în ascensiuni montane, accidentul petrecându-se într-un moment de neatenţie.

Potrivit sursei citate, acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral şi, după ce a primit prim ajutor la locul accidentului din partea salvamontiştilor din Zărnești, a fost transportat cu elicopterul la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Un turist, bine echipat şi cu experienţă montană, într-un moment de neatenţie a căzut în gol cca 30 de metri pe traseul marcat cu triunghi roşu ce porneşte din Plaiul Foii către Refugiul Speranţelor în zona de sub refugiu. Salvamontiştii s-au deplasat la locul accidentului, au evaluat starea generala a accidentatului, i-au acordat primul ajutor medical, cea mai importantă afecţiune fiind un traumatism cranian şi au chemat în sprijin un elicopter SMURD-IGAV pentru un transfer rapid către o unitate medicală”, au transmis salvamontiştii într-o postare pe pagina de Facebook.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri