VIDEO Un profesor din Baia Mare s-a urcat pe catedră și a început să danseze în fața elevilor

Data publicării:
profesor-dansator-baia-mare
Imaginile care îl arată pe profesorul de engleza dansând pe catedră au fost surprinse chiar de către elevi. Foto: Captură Digi24

Un profesor din Baia Mare a fost filmat în timp ce dansa pe catedră, în fața elevilor săi. Atât Inspectoratul Școlar Maramureș, cât și conducerea școlii au demarat propriile verificări.

Programul „Școala altfel” a oferit elevilor de la Colegiului Tehnic Costin. D. Nenițescu din Baia Mare un moment iesit din comun. Dirigintele clasei, care este și profesor de engleză, s-a urcat pe catedră și a început să danseze.

Imaginile care îl arată pe profesorul de engleza dansând pe catedră au fost surprinse chiar de către elevi, care le-au publicat în mediul online.

Profesorul nu a dorit sa comenteze imaginile.

Conducerea școlii și inspectoratul au deschis anchete. Gestul profesorului ar fi fost un exercițiu academic, susțin ambele instituții.

Andreea Țelman - directorul Colegiului Tehnic C. D. Nenițescu: Acel incident s-a desfășurat în timpul programului Școala Altfel, colegul domnul profesor a vrut să demonstreze un comportament de tip negativ "așa nu", referitor la unele genuri muzicale, referitor la modul copiilor cum să nu exprime comportamente negative în societate. Nu putem să judecăm pe nimeni. Domnul profesor nu a mai avut abateri disciplinare. Se va întruni o comisie care va ancheta situația, care va întocmi un raport. În urma raportului, o să avem un punct de vedere.

Ligia Duruș - purtator de cuvânt Inspectorat Școlar Maramureș: Deja sunt in curs verificările, atât din partea inspectoratului, cât și din partea unității de învățământ. Am inteles ca domnul profesor, diriginte la clasa respectiva, avea o discuție cu elevii despre muzica și dans și era un exemplu "așa nu", iar copiii gândindu-se sa facă ceva hazliu au făcut aceasta înregistrare. Este regretabil, pentru ca noi susținem doar comportamente model.

Părinții elevilor au văzut și ei înregistrarea.

- Așa ceva nu se face. Așa ceva nu. Păi da nu suntem la nuntă, nici la bal, la chef.

- Nu e un exemplu bun.

- Pot să fiu sincer? Oamenii trebuie sa fie deschiși, cu cât e o comunicare mai buna între profesori și elevi, cu atâta o sa le fie mai ușor sa înțeleagă materia. Mi se pare normal, ca nu mai suntem in timpul lui nea Ceaușescu, unde era un sistem rigid.

Măsuri în cazul profesorului vor fi luate după finalizarea anchetelor.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri