VIDEO Urs de 4 ani prins în capcană, tranchilizat și eliberat în Maramureș. Poliția a deschis dosar de braconaj

Data publicării:
urs prins in capcana in padure langa rau
Urs prins în capcană, în județul Maramureș. Sursă foto: Captura video

Un urs în vârstă de aproximativ patru ani, prins într-o capcană, a fost salvat luni dimineață de polițiștii și jandarmii din Maramureș, cu ajutorul reprezentanților Gărzii de Mediu și ai AJVPS Maramureş. Polițiștii și procurorii fac cercetări pentru braconaj.

Capcana fusese amplasată într-o zonă greu accesibilă la poalele Munţilor Maramureşului, în locul numit „Hecica”, pe un drum forestier, la aproximativ 700 de metri de ultima locuinţă din comuna Repedea, potrivit publicației Jurnal de Maramureș.

Polițiștii și jandarmii chemați la fața locului au constatat că este vorba despre un exemplar de interes cinegetic din specia de vânat urs, mascul de circa 4 ani, care era prins într-un cablu metalic de aproximativ 3,5 metri lungime. Cablul era prevăzut cu laţ şi era agăţat de arbori de arin.

Pentru a salva ursul, a fost nevoie să fie tranchilizat de un veterinar, iar apoi a fost eliberat din capcană. Întrucât era într-o stare de sănătate bună şi nu prezenta leziuni, ursul a fost lăsat în libertate.

Poliţiştii face cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj cinegetic în acest caz, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri