VIDEO&FOTO. Covrigi cu viermi, vânduți în supermarket. ANPC a dat amenzi în valoare de 15.000 de lei

Data actualizării: Data publicării:
Vierme în punga cu covrigi
Covrigi cu viermi, vânduți în supermarket.

Covrigi cu viermi, vânduți într-un supermarket din Galați. Un client a sesizat la ANPC că a cumpărat o pungă de covrigi care avea în interior viermi vii. Inspectorii au mers în control și la vânzător (Carrefour), și la producător (o firmă din Galați).

Au fost date 3 amenzi în valoare de 15.000 lei, iar fabrica a fost închisă pentru 6 luni. La control, în unitatea de producție s-a găsit mizerie și materii prime cu dată expirată. De asemenea, inspectorii ANPC au sesizat utilizarea sării neiodate, dar și neînscrierea în lista de ingrediente a aditivilor utilizaţi.

Covrigi cu viermi, vânduți în supermarket. ANPC a dat amenzi în valoare de 15.000 de lei
Covrigi cu viermi, vânduți în supermarket. ANPC a dat amenzi în valoare de 15.000 de lei

Comunicatul ANPC: „Covrigei cu viermi!

În urma unei reclamaţii a unui consumator care preciza că a cumpărat, de la magazinul Carrefour din cadrul Shopping City Mall Galați, o pungă de covrigei cu viermi, pe data de 12.10.2022, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a desfășurat o acțiune de verificare atât la vânzător, cât şi la producător, SC Master Icy Cream SRL din localitate.

Comisarii CJPC Galați au aplicat, în urma controlului, 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 15.000 lei, două avertismente, precum și măsurile complementare de:

- oprire definitivă de la comercializare a cca 400 kg de materii prime şi produse finite neconforme - propunerea opririi temporare a fabricației pe o perioadă de până la 6 luni.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii gălățeni, în timpul controalelor, s-au referit la:

- comercializarea a două loturi de covrigei (din datele de 5.08.2022 şi 26.08.2022) cu data durabilităţii minimale 01.02.2023 şi 22.02.2023 la care s-a constatat prezenţa viermilor
- utilizarea, la producţia covrigilor, a unor spaţii necorespunzătoare, neigienizate, precum şi a unor materii prime cu data limită de consum depăşită sau depozitate la temperaturi mai mari decât cele recomandate de producător
- existenţa unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea, în lista de ingrediente, a aditivilor utilizaţi - utilizarea sării neiodate în procesul de fabricaţie al covrigilor - nerespectarea fluxului de fabricaţie.”

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri