Violator în serie eliberat condiţionat pentru că „scopul educativ al pedepsei a fost atins”

Data actualizării: Data publicării:
dosare instanta 2 1

Un violator în serie a fost eliberat condiţionat de Judecătoria din Oneşti pe motiv că „scopul educativ al pedepsei a fost atins”. Avocatul Poporului a a solicitat Inspecţiei Judiciare să analizeze decizia luată.

condamnare-shutter

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică”, arată Avocatul Poporului, potrivit News.ro.

Decizia de liberare condiţionată a bărbatului recidivist va fi analizată şi de Consiliului Superior al Magistraturii, după ce Avocatul Poporului a solicitat Inspecţiei Judiciare să comunice, în urma verificărilor pe care le va efectua, dacă a fost încălcată vreo dispoziţie legală prin acea hotărâre a instanţei.

Conform informaţiilor publicate de către presă, bărbatul de 50 de ani a fost condamnat pentru că, în 2014 a încercat să abuzeze o femeie bolnavă psihic, pe care o violase şi în 2008. La începutul acestei luni, a fost liberat condiţionat de către Judecătoria Oneşti pentru bună purtate, după ce executase 2 ani şi 6 luni din pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru tentativă de viol şi violare de domiciliu”, a precizat Avocatul Poporului.

Judecătorul ar fi fost de părere că „scopul educativ al pedepsei a fost atins, astfel că se poate dispune liberarea condamnatului înainte de executarea în întregime a acesteia”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti nu au contestat decizia, cu toate că bărbatul era recidivist, fiind condamnat şi în 2008 pentru că violase aceeaşi victimă, dar şi o altă consăteancă. În ziua în care a fost eliberat şi a ajuns acasă, a mers la locuinţa victimei şi „profitând de imposibilitatea ei de a-şi exprima voinţa, pe fondul afecţiunilor psihice de care suferă, bărbatul a violat-o din nou”, potrivit sursei citate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri