Viorica Dăncilă a renunțat la majorarea salariului minim cu 100 de lei și lasă proiectul viitorului Guvern

Data publicării:
viorica dancila
Foto: gov.ro

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunțat în debutul ședinței de guvern de luni, că a pregătit un proiect de hotărâre privind creșterea salariului minim cu 100 de lei, însă proiectul nu va fi adoptat, ci pus în consultare publică, deși în urmă cu câteva zile susținea că va crește salariul minim în prima ședință de guvern. Guvernul Dăncilă va aproba însă alocarea de fonduri către primari, în ședința de luni.

„Am pregătit în același timp mai multe proiecte pe care viitorul guvern să le poată adopta (...) Am făcut demersurile necesare ca salariul minim să fie majorat începând cu anul viitor la 2262 de lei, iar pentru angajații cu studii superioare și vechime cel puțin un an la 2620 de lei lunar”, a spus Dăncilă.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a susținut săptămâna trecută că Guvernul Dăncilă nu are capacitatea de a adopta o hotărâre cu un impact economic important, cum este cea de majorare a salariului minim cu 100 de lei, şi a somat Executivul să nu adopte o astfel de decizie.

Pe lângă hotărârea privind creșterea salariului minim, Dăncilă a pregătit și alte hotărâri de guvern pe care intenționează să le lase pentru a fi adoptate de viitorul Guvern.

„Am pregătit proiectul de hotărâre de guvern și am asigurat fondurile necesară pentru plata ajutorului anual (pentru veteranii și văduvele de război) acordat pentru acoperirea unei părți din costul chieriei, energiei electrice, energiei termice. Este pregătit și postat în consultare proiectul prin care majorăm numărul lucrătorilor străini pe piața de muncă pentru anul viitor. Toate aceste proiecte au fost puse în transparență și sunt deschise consultării publice astfel încât viitorul Guvern să le poată adopta într-un timp cât mai scurt” a spus premierul demis.

Guvernul Dăncilă aprobă banii pentru primari 

În ședința de guvern de luni, Executivul demis al Vioricăi Dăncilă aprobă alocare fondurilor destinate proiectelor din cadrul programelor de dezvotlare locală PNDL 1 și PNDL 2. 

„Continuăm să sprijinim comunitățile locale cu fondurile necesare finanțării proiectelor de dezvoltare precum și unei bune funcționări administrative. Confruntările politice nu trebuie să ducă la sincope în implementarea acestor obiective de investiții. Vom aproba astăzi în Guvern alocarea fondurilor necesare pentru finanțarea PNDL 1 și 2. Sper ca viitorul guvern să continuie acest program”, a declarat Viorica Dăncilă.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri