Viorica Dăncilă anunță vizite în Bulgaria, Qatar și Oman

Data actualizării: Data publicării:
dancila haine islamice captura

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că vineri va pleca într-o vizită oficială la Varna, la o reuniune în formula România-Bulgaria-Grecia-Serbia, la care ar urma să participe şi premierul israelian Benjamin Netanyahu, urmând ca în perioada 3-8 noiembrie să meargă în Sultanatul Oman şi în statul Qatar. La Oman va deschide ambasada României, informează News.ro.

„Vineri, 2 noiembrie, voi participa la Varna la o nouă reuniune la nivel înalt, în format România- Bulgaria – Grecia – Serbia. În marja reuniunii a fost invitat să participe şi prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu. Reuniunea va prilejui continuarea dezbaterilor în materie de interconectare a regiunii, cu accent pe sectoarele transporturi, energie şi telecomunicaţii. Totodată, România va prilejui o prezentare a obiectivelor viitoarei preşedinţii a Consiliului UE, deţinută de România începând cu 1 ianuarie 2019 şi care va avea un impact asupra cooperării regionale”, a declarat miercuri Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

În perioada 3-8 noiembrie va vizita Sultanatul Omar şi statul Qatar, în Sultanatul Omar urmând să fie deschisă ambasada României şi să fie inaugurat Consulatul Onorific al României.

„Vizita reprezintă cel de-al doilea contact al prim-ministrului României cu omologul său din Qatar din 22 octombrie 1990. Prin această întâlnire la nivel înalt, urmărim consolidarea relaţiilor bilaterale, atât din punct de vedere diplomatic, cât şi din punct de vedere economic”, a explicat premierul.

La mijlocul lunii octombrie, Viorica Dăncilă a mai fost în deplasări externe, două dintre destinații fiind în Orientul Mijlociu: Emiratele Arabe Unite și Kuweit. Înainte de a vizita aceste țări arabe, premierul României s-a întâlnit, la Ankara, cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Înainte ca premierul să plece în turneu, guvernul a adoptat prin ordonanță de urgență controversatele modificări la legile justiției.

Citiți și:

VIDEO. Dăncilă, în haine islamice. A vizitat Moscheea Sheikh Zayed din Abu Dhabi

Dăncilă s-a întâlnit cu prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite – FOTO & VIDEO

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Recep Erdogan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri