Viorica Dăncilă, replică dură pentru Iohannis legat de Kovesi: Ar susține o altă persoană care are aceleaşi probleme? Cred că nu

Data actualizării: Data publicării:
170223_iohannis kovesi BILANT_DNA_2016_08_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Viorica Dăncilă s-a întrebat într-o conferinţă la Târgu-Mureș, dacă preşedintele Klaus Iohannis ar susține o altă persoană cu probleme similare ale Codruței Kovesi. ea a făcut afirmaţia în contextul în care președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a promis lui Klaus Iohannis că o va susține pe Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European.

Întrebată, la o conferință de presă, despre faptul că președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a promis lui Klaus Iohannis, într-o convorbire telefonică avută vineri, că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert de la conducerea Parchetului European și o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru această funcție, Dăncilă a spus că și-a spus deja punctul de vedere.

„Cât timp o persoană are semne de întrebare pentru activitatea sa, cât timp a fost demisă pentru rezultatele activității pe care a desfășurat-o, cred că trebuie să se lămurească mai întâi aceste aspecte. Aș întreba dacă președintele Iohannis ar susține o altă persoană, care are aceleași probleme. Cred că nu ar face acelaşi lucru. Cred că este vorba despre un suport țintit, doar către Kovesi. M-aş fi bucurat dacă preşedintele ar fi vorbit cu Emmanuel Macron şi alţi omologi despre viitorul portofoliu, despre România, care să nu fie referitor la o singură persoană, care să vizeze România şi ce putem obţine pentru România pentru perioada următoare", a spus Viorica Dăncilă.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a promis lui Klaus Iohannis, într-o convorbire telefonică avută vineri că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert de la conducerea Parchetului European și o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru această funcție.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi la telefon cu omologul său francez, Emmanuel Macron, despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european.

În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European”, se arăta într-un comunicat de presă de vineri al Administrației prezidențiale.

 

Președintele David Sassoli a reiterat, joi, susținerea față de Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, anunță instituția, într-un comunicat de presă.

Laura Codruța Kovesi a declarat, duminică, într-un interviu acordat BBC referitor la candidatura sa la Parchetul european, că Guvernul României nu a susținut-o la Bruxelles, precizând însă că acest lucru nu a contat în demersul său pentru că „nu a așteptat niciodată ajutorul lor”.

Kovesi este susținută de Parlamentul European pentru postul de șef al Parchetului European, care urmează să devină operațional în 2020.

Noul legislativ, constituit în urma alegerilor din 24-26 mai, a precizat într-un comunicat că susține, ca și în legislatura precedentă, candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcţia de procuror-şef european.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri