Virgil Musta, avertisment privind focarele: Când lăsăm garda jos, virusul atacă rău. Trebuie luate măsuri

Data actualizării: Data publicării:
virgil musta 2
Dr. Virgil Musta. Foto: Youtube

Virgil Musta, medicul coordonator al Spitalului Covid din Timișoara, atrage atenția în continuare asupra pericolelor coronavirusului: "Când lăsăm garda jos, virusul atacă rău".

Medicul a vorbit la Digi24 despre ultimele cifre oficiale privind evoluția îmbolnăvirilor în România.

"Numărul este foarte mare și oscilează. Sunt zone cu foarte mulți pacienți si aceste zone sunt focare importante care, dacă nu sunt izolate sau nu se iau măsuri urgente, e risc să se extindă și în alte părți ale țării.

Trebuie responsabilizați cei a căror activitate e posibil să producă îmbolnăvire.

Unde nu se dorește respectarea regulilor trebuie identificate aceste activități, societăți și luate măsuri contra acestora.

Virusul există și când lăsăm garda jos, atacă rău.

Trebuie să fim responsabili și conștienți și solidari. Dacă eu consider că personal nu pot păți nimic, trebuie să am grijă de cei din jur.

În ultimul timp s-a dovedit că și pacienții cu stare de sănătate aparent bună și fără comorbidități fac forme severe sau rămân cu urme severe.

Trebuie luate măsuri. În orice țară unde au apărut focare au fost rapid izolate și neutralizate", a declarat Virgil Musta.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 326 de cazuri noi de COVID-19, din 12.585 de teste efectuate. De asemenea, 16 persoane infectate cu noul coronavirus au murit. Crește numărul pacienților internați la Terapie Intensivă. Dacă ieri erau 205 pacienți, astăzi numărul acestora a ajuns la 222.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri