Virgil Musta: Lupta cu COVID-19 nu se câştigă în spital. Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim

Data actualizării: Data publicării:
virgil-musta

Dacă nu respectăm regulile de protecție, nu vom face față epidemiei, avertizează medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş” din Timişoara. Lupta nu se câștigă numai în spital, noi toți trebuie să luptăm împotriva acestui virus cu atât de multe necunoscute, mai spune medicul.

Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor - cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii - nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară. Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital. Spitalele vor fi copleşite şi oricum avem resurse limitate. Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim şi acest lucru se face numai prin prevenţie” a spus Musta la Digi 24.

Doborâm record după record, e un lucru rău. Spitalele devin din ce în ce mai pline. La noi sunt pline și spitalele suport. E o situație dificilă. Probabil că vom primi și un spațiu de izolare într-un cămin pentru nu mai facem față numărului de pacienți cu COVID”, a adăugat medicul.

Dacă nu înţelegem să fim responsabili şi solidari, ne îmbolnăvim, îmbolnăvim pe alţii şi iată ce se întâmplă” a mai spus Musta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri