Vizită Papa Francisc. Harta restricțiilor de trafic în București

Data actualizării: Data publicării:
harta google bucuresti
O serie de restricții de circulație sunt impuse în București cu ocazia vizitei Papei Francisc Foto captura TV

Vizita Papei Francisc aduce restricţii de trafic în Bucureşti, unele care intră în vigoare chiar de joi. Aşa că mare atenţie unde vă parcaţi maşinile în următoarele zile. Traficul este restricţionat pe mai multe străzi şi bulevarde din Capitală, iar oprirea şi staţionarea autovehiculelor sunt interzise în zonele unde au loc evenimentele cheie ale vizitei papale: Palatul Cotroceni, Catedrala Naţională şi Catedrala Sfântul Iosif. Iată și programul Papei Francisc în timpul celor trei zile petrecute în România.

Vineri, 31 mai, între 11:30-13:30, traficul va fi restricţionat pe Bulevardul Marinescu, între Şoş. Cotroceni şi Piaţa Eroilor, pentru momentul în care Papa Francisc va fi la Palatul Cotroceni.

De joi seara, este interzisă oprirea şi staţionarea autovehiculelor pe bulevardul Marinescu, Şoseaua Geniului şi Piaţa Eroilor.

Sunt restricţii impuse şi în jurul Nunţiaturii Apostolice, locul unde se cazează Papa Francisc în timpul vizitei în România. Este vizată strada Pictor Stahi şi Piaţeta Papa Ioan Paul al II-lea.

De joi seara până vineri, la ora 21:00, şoferii nu pot opri şi staţiona pe Bd. Schitu Măgureanu între Splaiul Independentei și str. Știrbei Vodă, precum și pe str. Știrbei Vodă între str. Popa Tatu și str. Luterană.

CITEȘTE ȘI: Papa Francisc în România. Restricţii parţiale de trafic, sâmbătă şi duminică, la Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj

Şi accesul pe Intrarea Aurora este restricţionat de joi până duminică la ora 12:00.

Pentru întâlnirea Sfântului Părinte cu Patriarhul Daniel, traficul este restricţionat pe Aleea Colina Bucuriei, Str. Bibescu Vodă, Splaiul Unirii, Bd. Unirii și Piața Unirii.

Restricţiile pregătite pentru momentul de la Catedrala Naţională sunt în vigoare de joi, ora 20:00, şi sunt valabile până vineri, la ora 21:00 în Piața Arsenalului, str. Izvor, Bd. Națiunile Unite.

Unul dintre punctele-cheie ale vizitei Papei Francisc în Bucureşti este locul din jurul Catedralei Sf. Iosif, pe unde Suveranul Pontif se va plimba cu papamobilul după oficierea Sfintei Liturghii. Șapte străzi sunt vizate de restricţii, între care: Strada Luternă, str. Berthelot, Strada Banului şi Strada Teodor Aman.

Accesul pelerinilor care participă la vizita Papei Francisc în București începe la ora 12:30 pe străzile din jurul Catedralei Sfântul Iosif şi la 16:30 pe Calea Victoriei.

Societatea de Transport Bucureşti a anunţat că pe cele 9 linii care fac legătura cu Aeroportul Otopeni şi Gara de Nord, numarul autobuzelor va fi suplimentat, pentru pelerinii care vin special in Capitală pentru acest eveniment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri