Sari la conținut

Vlad Petreanu: Andrei Gheorghe putea fi brutal în sinceritatea lui, dar nu mi-l aduc aminte să fi făcut vreodată sluj sau compromisuri

Vestea morții omului de radio și televiziune Andrei Gheorghe, la doar 56 de ani, a căzut ca un trăsnet printre cei care au avut ocazia să lucreze cu el. Jurnalistul Vlad Petreanu a transmis pe Facebook un mesaj în care subliniază rolul important pe care Andrei Gheorghe l-a avut în media, într-o vreme în care România încă învăța ce înseamnă libertatea de exprimare.

andrei gheorghe

Foto: Facebook

Citește și: Lucian Mîndruţă: "Pa, Andrei. Ai făcut un show bun pe scena asta prăpădită a vieţilor noastre...!"

„Andrei a învățat mii de oameni din țara asta că părerea lor contează - și contează și modul în care se exprimă.

Le-a dat spațiu de emisie ascultătorilor săi și le-a dat voie să spună practic orice în eter, ca să demonstreze că libertatea de exprimare se apără prin exercitare - și ca să demonstreze, în același timp, că nu orice fel de exprimare e și valoroasă.

Dacă ar fi să identific acea trăsătură de caracter care să-l descrie cel mai bine pe Andrei, aceasta ar fi sinceritatea. Andrei putea fi brutal în sinceritatea lui, neplăcut, ațos, înțepător, obraznic, dar nu mi-l aduc aminte să fi făcut vreodată sluj sau compromisuri de dragul cuiva - patron, public, parteneri de afaceri. Cred că sinceritatea asta l-a izolat și l-a și consumat, în cele din urmă”, a scris Vlad Petreanu pe pagina sa de Facebook.