Vlad Voiculescu a trimis Corpul de Control la Spitalul Județean Sibiu, unde pacienți de COVID au fost sedați și legați de pat

Data actualizării: Data publicării:
pacient la terapie intensiva
Pacient la terapie intensivă. Foto: Getty Images

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanți ai Corpului de Control și Inspecției Sanitare de Stat la Spitalul Județean de Urgență Sibiu, unde au fost sesizate nereguli privind pacienți de la ATI COVID sedați și legați de pat.

"Ministerul Sănătății informează că, în urma relatărilor apărute în spațiul public privind nereguli în tratamentul pacienților internați în cadrul Secției ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Sibiu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al ministrului și Inspecției Sanitare de Stat", arată un comunicat al Ministerului Sănătății.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu va deschide un dosar penal pentru omor în cazul dezvăluirilor făcute de un fost asistent medical din Spitalul Județean Sibiu, cu privire la nereguli identificate în secția ATI COVID.

Un lucrător medical de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Sibiu acuză faptul că pacienții cu COVID ar fi legați de paturi, cu răni la mâini din cauza feșelor și sedați cu anestezice și sedative extrem de puternice pentru a nu se mai agita.

„Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă”, a declarat asistentul medical.

Una din cele mai grave probleme semnalate de cadrul medical este legată de procedura de intubare. Spune că se ajunge mult prea ușor la această procedură, chiar și atunci când în realitate nu este nevoie. Potrivit acestuia, se recurge la intubare pentru liniștea medicilor și asistentelor: un pacient intubat nu mai face gălăgie.

Conducerea Spitalului s-a autosesizat şi a anunţat că va începe o anchetă la Secţia ATI.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri