Vlad Voiculescu despre atacurile Gabrielei Firea: Aproape că îmi provoacă milă. Însă ea știe foarte bine ce face

Data actualizării: Data publicării:
vlad voiculescu digi24

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății și candidatul PLUS la alegerile locale pentru Primăria Capitalei, a răspuns afirmațiilor făcute de Gabriela Firea, aseară, pe marginea construirii primului spital oncologic pentru copii din România, din donații. El a spus că primarul general al Capitalei vede „o conspirație” și nu poate înțelege că nu există un interes ascuns. În final, Vlad Vociulescu a anunțat că o va da și el în judecată, la fel ca fondatoarele Asociației „Dăruiește Viață”.

Aflat în studioul Digi24, Vlad Voiculescu a spus că „ar fi de râs, dacă n-ar fi de foarte de râs” cu privire la cele spuse de primarul general al Capitalei, conform cărora Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu de la Asociația „Dăruiește Viață” sunt „interfața” fostului ministru.

„Cred că în primul rând ar trebui să ne uităm la atitudinea doamnei Firea și ar trebui să o punem în context. E o atitudine de jupân, ca și cum Bucureștiul ar fi în stăpânirea cuiva și anume în stăpânirea domniei sale. Punând asta în context vedem cum s-au comportat toți baronii PSD și vedem că dânsa se comportă exact la fel. Consideră că Bucureștiul este propria moșie, așa încât lumea trebuie să-i recunoască meritele, că Primăria București, adică dânsa!, a dat un teren, a făcut acest mare scrificiu, să ofere terenul, foarte valoros, de un milion de euro, pentru ca cineva din bani privați să construiască un spital pentru că statul nu este în stare în ultimii 30 de ani, sub guvernarea PSD în majoritate”, a adăugat el.

Vlad Voiculescu a mai spus că Gabriela Firea „vituperează” ideea că în spatele construirii acestui spital „trebuie să fie neapărat cineva”: „Și cine e acel cineva? E un dușman al dânsei, asta pentru că eu mi-am anunțat candidatura la Primăria Municipiului București”.

„Cu siguranță trebuie să fie cineva în spatele oricărei inițiative bune și trebuie să fie niște interese necurate acolo”, a ironizat-o el pe Firea. „Asta este o mentalitate specifică PSD, dar nu numai, care consideră că în spatele oricărui lucru bun siiigur există un interes! Ei bine, nu există niciun interes politic, altul decât interesul politic al nostru de a trăi mai bine într-o țară”, a completat Vlad Voiculescu.

El a ținut să precizeze că proiectul spitalului a fost început de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, iar implicarea sa este în alt proiect: MagiCAMP.

„Să nu ne mințim, ar putea părea de râs declarațiile doamnei Firea, însă ea știe foarte bine ce face. Această politizare a oricărei inițiative non-profit, spunând că cineva vrea să se servească, prin asta atacă aceste inițiative și le rănește. Dăruiește Viață, MagiCAMP și alte inițiative care sunt trase în politică în felul ăsta au de suferit, pentru că unii oameni nu vor să se asocieze cu ceva ce este învinovățit de cineva”, a subliniat fostul ministru, dând ca exemplu că bursierii Soros ezitau să spună acest lucru despre ei, după atacurile repetate.

Întrebat care ar fi motivul pentru care deranjează construirea unui spital, Vlad Voiculescu a răspuns că „e mai degrabă o lipsă a puterii de înțelere pentru anumiți oameni, cum este doamna Firea”.

„Ideea că cineva face asta dezinteresat e de neînțeles. La fel ca ideea că la un moment dat a venit un guvern tehnocrat, oamenii de acolo venind să servească fără să-și dorească îmbogățirea și au refuzat oferte venite chiar din partea PSD de deputăție, de a merge în Senat, oferte de afaceri poate. Lucrurile astea sunt de neînțeles, cum în spate trebuie să fie cineva”, a spus fostul ministru.

„Ce este demn de observat, m-am uitat la toată emisiunea aseară, m-a șocat, niciun moment nu a vorbit despre altcuiva decât probleme sale și probleme PSD. De ani de zile urmăresc, întotdeauna este despre problemele sale politice și problemele politice din PSD. Despre asta vorbește încontinuu. Totul pare un rumeguș, despre ia puterea, dă puterea. Totul este în aria. Atunci când cineva iese din aria asta și face ceva real totul pare dubios, trebuie să fie cumva o conexiune politică. Nu pot cuprinde cu mintea, aproape că îmi provoacă milă, pentru că în mintea domniei sale totul trebuie să fie legat de vreun interes, ceva abscons, o conspirație”, a afirmat el.

„Nu e vorba numai de corupție, este o incapacitate cronică a statului, a oamenilor care au mers în direacția aceea. Sunt mulți funcționari care vor să-și facă bine treaba, dar la nivel de vârf sunt oameni care își urmăresc propriile interese”, a completat fostul ministru.

Vlad Voiculescu va merge și el în instanță împotriva Gabrielei Firea: „Povestea mea e mai veche. Am strâns peste o mie de articol în care doamna Firea mă defăimează. M-a făcut traficant de organe în 2016. Dânsa și cu oamenii apropiați dânsei. E o serie de aberații care vor trebui probate în tribunal”.

Citește și Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, la Digi24: „Doamna Gabriela Firea se pare că a devenit statul român. E ceva șocant”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri