Vladimir Putin a pronunțat pentru prima oară cuvântul „război” referitor la invazia din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin
Liderul rus, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a rostit pentru prima oară cuvântul „război” într-un discurs ținut joi referitor la conflictul din Ucraina. Putin a spus că Rusia dorește „o finalizare a războiului din Ucraina” și că toate conflictele armate se încheie cu negocieri diplomatice, informează Reuters.

„Scopul nostru nu e să învârtim roata acestui conflict militar ci, dimpotrivă, să punem capăt acestui război”, a spus Putin. „Încercăm să găsim o soluție și, cu cât mai repede, cu atât mai bine”. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Putin a ținut un discurs la o zi după vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă.

„Am spus-o de mai multe ori: intensificarea ostilităților duce la pierderi nejustificate de vieți omenești”, a adăugat Putin, citat de Reuters.

În același timp, liderul de la Kremlin a minimalizat importanța sistemelor antiaeriene Patriot pe care SUA urmează a le acorda Ucrainei.

În opinia lui Putin, Patriot este un sistem antiaerian „destul de vechi” și care nu se compară cu omologul său rusesc S-300. „OK, vom ține cont de asta și vom găsit un antidot. Întotdeauna se găsește un antidot”, a spus Putin.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri