Vladimir Tismăneanu, amendat de CNCD cu 5.000 de lei pentru o postare cu conotații rasiste

Data publicării:
vladimir tismaneanu - fb
Vladimir Tismăneanu Foto: Facebook

Politologul Vladimir Tismăneanu a fost amendat cu 5.000 de lei de Colegiul Național pentru Combaterea Discriminării pentru un mesaj considerat cu conotații rasiste, postat în urmă cu câteva săptămâni pe pagina sa de Facebook, anunță instituția.

„Fapta dl. Vladimir Tismăneanu din data de 11.04.2020 de a posta pe pagina sa de socializare o fotografie care ilustrează mai multe păsări (ciori) ce stau așezate pe un gard, imagine însoțită de textul: „Aeroportul Țăndărei. Toate Zborurile sunt anulate”, alături de comentariul dl. Tismăneanu: „Super tare”, constituie discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000”, se arată în comunicatul CNCD.

Profesorul Vladimir Tismăneanu și-a cerut scuze pentru „meme-ul rasist, nepotrivit şi mai ales jignitor” postat pe Facebook.

„La stabilirea cuantumului sancțiunii contravenționale s-au avut în vedere următoarele circumstanțe atenuate și agravante: momentul postării mesajului, conținutul și comentariul la mesaj, comportamentul contravenientului după momentul postării mesajului, scuzele publice prezentate de contravenient, calitatea de formator de opinie și specializarea academică a acestuia (expert în analiza regimurilor totalitare)”, se precizează în același comunicat.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri