Voiculescu, despre conflictul cu Cîțu: „Intoxicări de presă. Nu a existat niciodată o ceartă între mine și premier”

Data actualizării: Data publicării:
florin citu si vlad voiculesc
Prim-ministrul Florin Cîțu și Vlad Voiculescu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a declarat vineri că nu există și nu a existat niciodată vreun fel de conflict între el și premierul Florin Cîțu, că în niciun caz nu i-a fost cerută demisia și că toate acestea sunt doar „intoxicări de presă”.

Întrebat dacă premierul Cîțu i-a cerut demisia, în urma tensiunilor din interiorul noului Guvern, ministrul Sănătății a susținut că nu se pune problema de așa ceva.

„Nu s-a pus în discuție ca cineva din Guvern să îmi ceară demisia. Cu domnul Cîțu am o relație cât se poate de bună, la fel de bună precum cea cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu”, a afirmat Vlad Voiculescu în cadrul conferinței de presă de vineri.

„Sunt intoxicări de presă, idee că un ministru s-ar certa cu alt ministru sau cu premierul țării”, a continuat acesta.

De asemenea, ministrul Sănătății a susținut că nu a existat până acum nicio cearta între doi miniștri ci doar discuții bazate pe respect.

„Dacă fiecare vine cu propriile îngrijorări legitime, cu propria viziune asupra unui aspect care impactează viața publică, educația sau sănătatea națiunii, discuțiile sunt necesare, într-un cadru respectuos.

Repet, nu a existat niciodată vreun conflict sau ceva care să semene a ceartă între oricare doi miniștri, respectiv între un ministru și premierul țării din acest moment”, a conchis Vlad Voiculescu.

De-a lungul ultimelor săptămâni au tot apărut tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, în special între USR PLUS și PNL. Problema principală este comunicarea, miniștrii USR PLUS fiind într-o continuă și agresivă campanie de imagine, iar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care s-a remarcat prin mesaje contrare celor susținute de premierul Cîțu și chiar și de președintele Iohannis, a devenit un factor de tensiune major, susțin surse liberale.

Potrivit unor oficiali guvernamentali, premierul se vede pus într-o situație inconfortabilă în relația cu ministrul Sănătății, din cauza modului în care acesta alege să poarte campania personală de imagine.

Citește și: Cinci situații care au tensionat relația dintre Voiculescu și Cîțu. Surse PNL: Greșește o dată, de două ori, după care trebuie să plece

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri