Vot în Senat privind voucherele de vacanţă

Data actualizării: Data publicării:
Migrants Continue To Arrive On Greek Island Of Kos
Foto: Guliver/GettyImages

Autorităţile publice vor acorda angajaţilor din sistemul public central sau local, pentru perioada 1 iulie 2017 - 30 noiembrie 2018, o singură indemnizaţie sub formă de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei. Proiectul în acest sens a fost votat azi de Senat.

Migrants Continue To Arrive On Greek Island Of Kos
FOTO: Getty Images

Ordonanţa a fost criticată, în plen, de opoziţie şi de senatorul PSD Eugen Teodorovici.

Conform OUG 46/2017, instituţiile şi autorităţile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, precum şi operatorii economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară, 'acordă, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinaţie, în perioada 1 iulie 2017 - 30 noiembrie 2018, o singură indemnizaţie de vacanţă sau o singură primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat. În limita resurselor bugetare, angajatorul stabileşte (...) când acordă voucherele de vacanţă, de comun acord cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz'.

Voucherele de vacanţă emise pe suport electronic pot fi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice în unităţile afiliate, fiind considerată contravenţie dacă voucherul este acceptat de la alte persoane decât titularul.

Actul normativ prevede că sunt interzise comercializarea voucherelor, fapta de a da rest în bani la voucherul de vacanţă, diminuarea valorii nominale a acestora şi vânzarea de către agenţiile de turism la un preţ mai mare a aceluiaşi pachet de servicii achiziţionat cu vouchere de vacanţă, faţă de cel achitat cu alte mijloace de plată.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, ca primă Cameră sesizată cu 70 de voturi 'pentru' 12 'abţineri' şi 24 'împotrivă'. Actul normativ va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor cu rol decizional în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri