Vreme deosebit de caldă astăzi în Muntenia și Dobrogea

Data publicării:
Autumn Colours Throughout The UK
Foto: Gulliver/GettyImages

Weekendul a adus temperaturi de primăvară în cea mai mare parte a ţării, dar nici astăzi nu vom fi mai puţin răsfăţaţi la acest capitol. La Giurgiu se vor înregistra 22 de grade Celsius, 21 în București și 20 la Constanța.

Astăzi, ploile vor fi prezente local în vestul, nordul şi centrul ţării, unde nu este exclusă nici apariţia fenomenelor electrice.

Odată cu lăsarea întunericului însă, va începe să plouă pe arii extinse în jumătatea de sud a teritoriului, iar în Oltenia se vor aduna cantităţi de apă de peste 25l/mp.

Mai ales la altitudini mari, vântul va sufla cu putere. Mercurul din termometre continuă să urce, astfel că maximele vor ajunge şi la 22 de grade în Muntenia şi Dobrogea.

Marţi şi miercuri, cerul va fi acoperit în majoritatea zonelor, iar în centru, sud şi est va ploua pe suprafeţe întinse. Se vor strânge cantităţi de apă mai mari de 25l/mp, iar vântul va fi tot mai alert. Soarele îşi va face spoardic apariţia la mijlocul săptămânii doar în nord-vest. Treptat, în spaţiul montan vor predomina lapoviţa şi ninsoarea, în timp ce pe creste va fi viscol.

Temperaturile vor începe să scadă tot mai mult, astfel că la finalul intervalului nu se vor mai depăşi 10-11 grade Celsius.

Atmosfera va rămâne una mohorâtă şi la nivelul zonei montane. Pe timpul zilei va ploua în special la nivelul Carpaţilor Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, iar după apus în toate masivele.

Se vor acumula peste 25l de apă/mp, şi vântul va rămâne activ. În staţiuni, temperaturile maxime vor atinge cel mult 10-11 grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri