Vremea extremă a distrus o localitate din Timiș. Primar: „În câteva secunde a făcut dezastru”

Data actualizării: Data publicării:
casa-distrusa-acoperis-furtuna-timis
Foto: captură Digi24

Toată țara este sub avertizări meteo de furtuni, descărcări electrice, ploi torențiale și grindină. Au trecut deja peste 14 ore de când este în vigoare un cod portocaliu. Vremea extremă a provocat daune mari în județul Timiș.

Localnică: „Nu mai pot, tavanul pică cu totul, au pus țigla să nu pice casa pe mine.”

Cinci case din comuna Racovița au rămas fără acoperișuri. Rafalele violente de vânt au smuls tabla, lemnele și țiglele și le-au aruncat peste oameni. O bucată de acoperiș a fost cât pe ce să cadă peste o fată de 11 ani.

Localnică: „Aici a fost impactul. Aici a picat cărămida, aici era fata. Fetița mea, a picat aici, direct aici, nu mai pot să deschid ușa. Acolo era ea stătea pe telefon. S-a speriat de tunet a fugit în camera și în momentul acela a picat tot.”

Localnică: „Dintr-o data a venit, din partea aia a venit întuneric, furtună, cum a fost la ei zidul înalt l-a luat și uitați până unde a ajuns. Era așa ca un fel de ceață, pomii se învârteau în toate direcțiile, deci nu mai știai ce e.”

„A venit o vijelie puternică, uitați și gardul de acolo, l-a luat, tot a dărâmat, nu putem să ne explicăm, în câteva secunde a făcut dezastru”, a spus Nicolae Negru, primarul comunei Racovița.

Furtuna a rupt zeci de copaci din comună. Tot în județul Timiș, ploaia torențială a inundat mai multe străzi și imobile din Lugoj.

Probleme au fost și în Caraș-Severin, unde pompierii au avut zeci de intervenții pentru a scoate apa din casele și curțile oamenilor.

În județul Harghita, alimentarea cu energie electrică în trei localități a fost întreruptă.

Pompierii au intervenit în localități din 10 județe, după ce furtunile și ploile cu grindină au făcut ravagii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri