Sari la conținut

Vremea rea se instalează în toată țara

Meteorologii au prelungit, joi, informarea de ploi, ninsori la munte, temperaturi scăzute și brumă până în dimineața zilei de vineri, la nivelul întregii țări. Zonele de munte din Alba, Bihor, Hunedoara, Arad, Cluj, Satu Mare, Bistița-Năsăud și Maramureș se află deja sub atenționare cod galben de ninsoare.

Wind And Rain Hit The UK

Getty Images

 

Până vineri, la ora 10:00, se vor înregistra în toată țara ploi moderate cantitativ, ninsori la munte, temperaturi scăzute și brumă.
În intervalul menţionat în Maramureş, Crişana, precum şi în nord-vestul Transilvaniei va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 25...30 l/mp. În zona de munte vor predomina ninsorile şi în special în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări în nord-vestul teritoriului, dar mai ales la munte, unde vitezele la rafală vor atinge 65...70 km/h.

Vremea se va menţine deosebit de rece în special în regiunile intracarpatice, iar temperaturile minime vor fi negative local în Transilvania şi pe arii restrânse în Moldova, nordul Olteniei şi al Munteniei, unde se va produce brumă.

Apoi, începând din seara zilei de vineri, 07 octombrie, şi până în după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 octombrie, ploile se vor extinde treptat şi vor cuprinde regiunile din jumătatea de sud-est a teritoriului, unde cantităţile de apă vor fi însemnate, informează ANM.