Zeci de blocuri, case, instituții publice și biserici din Gorj au fost fisurate în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,7

Data actualizării: Data publicării:
Zeci de blocuri, case și clădiri ale instituțiilor publice au fost fisurate în Gorj, în urma cutremurului de 5,7 Richter
Zeci de blocuri, case și clădiri ale instituțiilor publice au fost fisurate în Gorj, în urma cutremurului. Foto: Captură video Digi24

Câteva zeci de blocuri, case, mai multe instituţii publice şi lăcaşuri de cult din județul Gorj au fost fisurate în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,7, care a avut loc marți după-amiază, se arată într-o centralizare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Gorj.

Potrivit documentului, cutremurul s-a simţit în tot judeţul, dar au fost înregistrate pagube în Târgu Jiu, Bumbeşti Jiu, Rovinari, Tismana, comuna Arcani, comuna Băleşti şi comuna Godineşti, scrie Agerpres. 

În municipiul Târgu Jiu, complexul comercial Parâng din centrul oraşului prezintă fisuri, şapte case au, de asemenea, fisuri sau coşurile de fum sunt în pericol să cadă. Totodată, conform unor informaţii ulterioare colectate în urma recunoaşterilor în teren, majoritatea coşurilor de fum de la sediul 700 al Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt în pericol să cadă.

De asemenea, drumarii au intervenit pe Defileul Jiului pentru îndepărtarea mai multor stânci căzute. Totodată, au fost maşini avariate ca urmare a căderilor de obiecte de pe clădiri: posibil 3 autoturisme în parcările din zona Primăriei Târgu Jiu; 2 autoturisme în parcarea blocului 8 din zona Hotel Brâncuşi şi un autoturism avariat în zona Pasarelei din Târgu Jiu.

Au acţionat şi forţe şi mijloace din Târgu Jiu, Motru, Turceni, Novaci, Bumbeşti Jiu, Hurezani, Rovinari şi Tismana. Nu a fost necesară intervenţia altor mijloace din judeţele învecinate.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri