Zeci de oameni care au dat 1 stea pe Facebook Poliției Române s-au trezit cu conturile blocate

Data publicării:
politia

Românii au protestat luni față de decizia polițiștilor din Capitală de a-i face dosar penal șoferului care circula cu numere de înmatriculare cu mesaje anti-PSD. Pe Facebook, pagina oficială a Poliției Române a primit mii de mesaje critice, dar și evaluări de 1 stea, care au scăzut dramatic ratingul paginii.

Peste 10.000 de oameni au evaluat cu o stea pagina de Facebook a Poliției Române, însă acum zeci de utilizatori spun că s-au trezit cu mesajele lăsate poliției șterse și cu conturile de pe rețeaua socială suspendate. Ei susțin că le-au fost blocate temporar conturile din cauza „activității suspecte” și sunt convinși că au primit mai multe raportări la Facebook din partea Poliției Române. 

Iată câteva dintre mesajele postate de cei care au reușit să își deblocheze conturile. Aici puteți citi mai multe dintre ele

„După câteva recenzii de genul mi-au blocat contul și apoi accesul pe diverse pagini”

„Am reușit să îmi reactivez profilul, recenzia a dispărut, nu pot lăsa alta și nici nu pot contacta asistența de la Facebook. La fel am pățit anul trecut când am lăsat recenzie jandarmeriei. În recenzia lăsată nu i-am înjurat”

„Au șters review-ul și am primit mesaj de la Facebook că s-a întâmplat ceva suspect de pe contul meu”

„Poliția Română raportează la Facebook pentru activitate suspectă persoanele care au lăsat recenzii de 1 stea pe pagina lor. Oamenii se trezesc cu contul de Facebook suspendat, trebuie să și-l recupereze și apoi...surpriză! Review-ul lor a dispărut de pe pagina Poliției Române și sunt blocați din a lăsa alta sau a semnala situația la Facebook. Exact pentru ce plătesc eu taxe și impozite: managementul imaginii lor pe Facebook și suspendarea cetățenilor nemulțumiți”

„Am pățit și eu ieri. Am dat review poliției, azi mi-a fost suspendat contul pentru prima oară” 

Aceasta este explicația pe care o primesc cei cărora le sunt suspendate conturile: 

Pentru ca Facebook să suspende un cont pentru activitate suspectă nu este însă suficientă o singură raportare a paginii respective, ci mai multe care să indice fie faptul că respectivul cont este unul fals sau că încalcă politicile companiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri