Ziua Veteranilor. Cine sunt eroii zilelor noastre

Data publicării:
Armata solidaritate veterani - mapn
Foto: MApN

Ziua de 11 noiembrie, care marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial, este Ziua Veteranilor. În Bucureşti, o parte dintre ei vor fi înaintaţi în grad de către ministrul apărării.

eroii romaniei moderne - mapn
Eroii României de azi FOTO: MApN

La monumentul dedicat eroilor din Parcul Tineretului va fi o ceremonie religioasă şi vor fi depuneri de coroane.
Pentru armata română, ziua de astăzi are o dublă semnificaţie. Pe 11 noiembrie 2003 a murit primul militar aflat într-un teatru de operaţii din Afganistan.

]La 11 noiembrie 2003, sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi a căzut la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan. Camaradul nostru a fost împuşcat, în urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat în care se afla, în timpul desfăşurării unei misiuni. Pentru faptele sale de arme, sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi a fost decorat cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler, cu însemn de război. În memoria lui şi a camarazilor căzuţi în teatrele de operaţii, ziua de 11 noiembrie a fost declarată, anul trecut, “Ziua Veteranilor din teatrele de operaţii”. Astăzi, în semn de respect şi preţuire, camarazii de arme vor da onorul tuturor eroilor căzuţi în teatrele de operaţii, prin desfăşurarea unor ceremonii militare la mormintele acestora. CINSTE ŞI ONOARE MEMORIEI LOR!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În ultimii 20 de ani, România a pierdut 29 de militari în misiunile din străinătate, iar alţi peste 180 au fost răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri