Alte două avioane F-16 au ajuns în ţară. Câte astfel de aeronave deţine România în prezent

Data actualizării: Data publicării:
avioane F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române staţionate la baza aeriană Borcea
Avioane F-16 la Borcea. Foto: Facebook/Forţele Aeriene Române

Alte două avioane militare F-16 au intrat azi în dotarea Forţelor Aeriene Române. Avioanele au sosit din Portugalia şi au aterizat la baza 86 aeriană de la Borcea, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Avioanele fac parte din lotul de cinci achiziţionate la finalul anului 2019 care vor completa escadrila 53 „Warhawks" de F-16 ale României.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Forțele Aeriene Române mai au în dotare 14 aeronave F-16 Fighting Falcon, care execută deja misiuni de poliție aeriană.

„Ultima aeronavă din lotul de cinci va fi livrată în primul trimestru al anului 2021", conform comunicatului MApN.

Astfel, prima escadrilă de F-16 a României va avea, în total, 17 astfel de aparate.

Ministerul Apărării susţine că „achiziția noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin executarea permanentă a apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în situații de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent – Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comanda NATO, în conformitate cu angajamentele asumate".

Programul va permite și creșterea nivelului de instruire a personalului tehnic ingineresc, precum și crearea capacității de reparații capitale pentru motoarele cavioanelor F-16.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri