Alți trei sportivi întorși din Africa de Sud sunt infectați cu coronavirus

Data publicării:
Românii blocați în Africa de Sud au ajuns în țară.
Românii blocați în Africa de Sud au ajuns în țară cu un avion TAROM. Foto: TAROM

Trei sportivi din lotul de 28 repatriați din Africa de Sud au fost confirmați cu COVID-19 în urma probelor recoltate în ziua a opta de către DSP Maramureș, anunță ministerul Sănătății.

„Trei dintre probele de control recoltate în ziua a 8a de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș de la cei 28 sportivi repatriați din Africa de Sud au fost pozitive pentru infectia cu SARS CoV-2. Cele 3 probe vor fi trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare "Cantacuzino". Sportivii lotului cu teste negative vor putea ieși din izolare în a 10-a zi de carantină. Cei 3 sportivi care au fost depistați pozitiv rămân, în continuare, în izolare. Starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici. Toți sportivii sunt vaccinați anti-Covid 19”, a anunțat ministerul Sănătății.

Luni, ministerul Sănătății a anunțatcă rezultatele parțiale ale secvențierii probelor provenind de la jucătorul echipei de rugby Știința Baia Mare depistat cu coronavirus arată că „este foarte probabil” să fie vorba de varianta Omicron.

Alți doi pasageri repatriați din Africa de Sud, o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui, au fost confirmate cu varianta Omicron, fiind primele cazuri din România. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri