Galerie Foto Alunecare de teren în Cluj. Vremea rea a mobilizat pompierii în şapte judeţe, iar ANM anunță un nou cod galben de vânt puternic

Data publicării:
Alunecare de teren pe drumul DJ 108C.
Autoritățile din Cluj spun că drumul afectat de alunecarea de teren va fi degajat în cursul zilei de astăzi. Foto: Facebook/CJ Cluj

Traficul rutier a fost închis, în această dimineaţă, în urma unei alunecări de teren care s-a produs pe drumul care leagă localităţile Răchiţele şi Mărgău din judeţul Cluj. Vremea ploioasă și vântul puternic din nordul ţării au mobilizat pompierii din şapte judeţe, după ce mai multe acoperişuri, stâlpi sau copaci au fost doborâţi, iar în sudul ţării şi la munte intră în vigoare un cod galben de vânt puternic.

În Cluj, traficul a fost blocat în această dimineaţă pe DJ 108C, după ce o porţiune de versant a alunecat pe partea carosabilă. Traficul a fost deviat iniţial pe DC 121, până când autorităţile judeţene au reuşit să elibereze o bandă din drumul afectat de alunecarea de teren.

Potrivit Consiliului Judeţean Cluj, ambele benzi vor fi redate traficului rutier în cursul zilei de astăzi.

Drumul DJ 108C, care a fost afectat de alunecarea de teren, va fi degajat în cursul zilei de astăzi. Foto: Facebook/CJ Cluj
Drumul DJ 108C, care a fost afectat de alunecarea de teren, va fi degajat în cursul zilei de astăzi. Foto: Facebook/CJ Cluj

Partea de nord a ţării a fost afectată, în ultimele 24 de ore, de ploi şi vânt puternic. Astfel, pompierii din şapte judeţe au intervenit pentru a ridica stâlpii şi copacii care s-au prăbuşit în urma fenomenelor meteo, dar şi pentru a dezafecta acoperişurile smulse.

"Echipajele operative au acţionat în sprijinul comunităţilor din 7 judeţe (Arad, Bihor, Caraş-Severin, Covasna, Hunedoara, Neamţ şi Timiş) pentru înlăturarea efectelor înregistrate în nouă localităţi. Astfel, pompierii militari au intervenit pentru degajarea elementelor de construcţie de la acoperişul a două imobile, un stâlp de telefonie şi a şapte copaci căzuţi pe carosabil, fiind avariate cinci autoturisme şi o casă", se arată într-un comunicat al IGSU, citat de Agerpres.

Vremea rea continuă şi astăzi, iar în sudul ţării a fost emis un cod galben de vânt puternic.

Astfel, între orele 13:00 - 19:00, în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman, vântul va atinge la rafală viteze de 55 - 60 km/h.

De asemenea, până la ora 14:00, în zona de munte a judeţului Caraş-Severin, inclusiv în Reşiţa şi localităţile limitrofe vor fi intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 55 - 70 km/h, dar care pot ajunge și până la 80 - 90 km/h, informează ANM.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri