Amendă usturătoare. Motivul pentru care un pasager a acționat ușa de urgență a avionului

Data publicării:
12-6 (1)

Un pasager chinez a fost amendat cu 11.000 de dolari după ce, odată aterizat avionul pe pistă, a deschis ușa de urgență și a acționat toboganul gonflabil.

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, identificat sub numele Chen, a explicat că se simțea sufocat de ceilalți pasageri, adăugând că aeronava era „ticsită” și că avea nevoie să ia o gură de aer proaspăt, scrie South China Morning Post.

Tânărul a declarat că nu a realizat că mânerul pe care apăsase era cel de la ușa de urgență.

„Deoarece era atât de aglomerat, am apăsat pe mânerul de lângă mine. Iar când ușa a căzut, m-am panicat”, a precizat Chen.

Întâmplarea a avut loc pe aeroportul Mianyang Nanjiao.

Compania aeriană – al cărei nume nu a fost menționat în presa chineză – a precizat că „neștiința” invocată de bărbat nu este scuzabilă, deoarece fiecare pasager primește înainte de orice zbor un manual în care sunt menționate toate măsurile în cazul unei situații de urgență.

Chen a menționat că a fost reținut de poliție timp de 15 zile din cauza acestui incident, precizează South China Morning Post.

În ultimii ani, Asociația de Transporturi Aeriene din China și-a înăsprit amenzile și perioade de detenție pentru pasagerii care nu respectă regulile de siguranță pe durata zborurilor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri