Ana, Regina. Acasă pentru totdeauna, între primele lansări la Gaudeamus

Data publicării:
Regina Ana_Acasa pt totdeauna_coperta-front

 

 

Un volum cuprinzând texte scrise în presă și pe rețelele sociale în memoria Reginei Ana, la momentul plecării dintre noi a celei care i-a fost soție Regelui Mihai va fi lansat miercuri, la Târgul de carte Gaudeamus.

Regina Ana_Acasa pt totdeauna_coperta-front

Cartea a apărut la Editura Curtea Veche și este coordonat de istoricul Alexandru Muraru, care a avut inițiativa de a aduna într-un volum textele scrise de jurnaliști, artiști, dar și personalități din diferite domenii, în încercarea de a reconstitui profilul Reginei Ana.
Deși are structura unui volum omagial, "Ana, Regina  - Acasă pentru totdeauna" este un mozaic de mărturii și gânduri despre soția ultimului monarh al României, așa cum a apărut în viața publică de la noi.
Vestea plecării dintre noi a Reginei Ana a constituit pentru mulți un prilej de evocare nu doar a unei tulburătoare povești de dragoste, a unui destin care a însoțit tragismul Regelui Mihai. Multe dintre textele cuprinse în volum încearcă să recompună un portret al unui personaj discret în istoria noastră recentă, și el victimă a propagandei comuniste și al cenzurii. Regina Ana, așa cum le-a apărut multor și diverși autori, va dăinui, într-un fel, și în memoria celor care se vor încumeta să citească această carte.
 
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri