Sari la conținut

Ana, Regina. Acasă pentru totdeauna, între primele lansări la Gaudeamus

 

 

Un volum cuprinzând texte scrise în presă și pe rețelele sociale în memoria Reginei Ana, la momentul plecării dintre noi a celei care i-a fost soție Regelui Mihai va fi lansat miercuri, la Târgul de carte Gaudeamus.

Regina Ana_Acasa pt totdeauna_coperta-front

Cartea a apărut la Editura Curtea Veche și este coordonat de istoricul Alexandru Muraru, care a avut inițiativa de a aduna într-un volum textele scrise de jurnaliști, artiști, dar și personalități din diferite domenii, în încercarea de a reconstitui profilul Reginei Ana.
Deși are structura unui volum omagial, "Ana, Regina  - Acasă pentru totdeauna" este un mozaic de mărturii și gânduri despre soția ultimului monarh al României, așa cum a apărut în viața publică de la noi.
Vestea plecării dintre noi a Reginei Ana a constituit pentru mulți un prilej de evocare nu doar a unei tulburătoare povești de dragoste, a unui destin care a însoțit tragismul Regelui Mihai. Multe dintre textele cuprinse în volum încearcă să recompună un portret al unui personaj discret în istoria noastră recentă, și el victimă a propagandei comuniste și al cenzurii. Regina Ana, așa cum le-a apărut multor și diverși autori, va dăinui, într-un fel, și în memoria celor care se vor încumeta să citească această carte.