Video Antrenamentele din cel de-al doilea poligon ca mărime din ţară îi sperie pe localnici: „Vine războiul peste noi. Se zguduie pământul”

Data actualizării: Data publicării:
localnic Botoșești-Paia
Oamenii dintr-o localitate din județul Dolj sunt speriați din cauza antrenamentelor militare. Foto: Captură video

Oamenii dintr-o localitate din județul Dolj sunt speriați din cauza antrenamentelor militare. Acolo se află cel de-al doilea poligon ca şi mărime din ţară, după cel de la Cincu. De câteva zile trec autocarele cu militari din întreaga ţară pentru a se antrena la poligonul de tragere.

De câteva zile, în poligonul militar de tragere de la Botoşeşti-Paia ajung zilnic zeci de militari din întreaga țara pentru a se antrena. Acest lucru îi sperie pe localnici. Locuitorii comunei cred că armata se antrenează din cauza disputei dintre Rusia şi Ucraina.

-Bă, vine războiul peste noi.
-Se aude când trag?
-Doamne, se zguduie pământul.

-Ne temem că avem și noi copii. E greu și de ei. Și de bătrâni. Se aud de aici de la noi.

În momentul în care localnicii vorbeau despre război, un autocar plin de militari a greșit drumul către poligon și a ajuns în localitate. Soldații și-au dat seama că sunt pe strada greșită când s-au întalnit în capătul străzii cu ... gâștele.

Nelu Mihalache - viceprimar: Nu se întâmplă absolut nimic. Acest poligon este numai pentru instrucție și trageri, nu se fac alte activități. Se închiriază de către Ministerul Apărării către alte foruri superioare, către polonezi, americani.

Comuna Botoșești-Paia are 750 de locuitori.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri