Arabia Saudită a impus restricţii de deplasare de 24 de ore în orașele sfinte musulmane Mecca şi Medina

Data publicării:
pelerinaj mecca crop

Arabia Saudită a impus restricţii de deplasare de 24 de ore joi în oraşele sfinte musulmane Mecca şi Medina, extinzând măsurile pentru combaterea răspândirii coronavirusului, care a infectat peste 1.700 de persoane în regat şi a ucis 16, relatează Agerpres.

Ministerul de Interne a anunţat într-un comunicat că există unele excepţii, inclusiv pentru muncitorii esenţiali şi pentru ca populaţia să cumpere mâncare şi să aibă acces la îngrijiri medicale. În cartierele rezidenţiale ale acestor oraşe, maşinile nu pot transporta decât un pasager pentru a limita transmisia virusului, adaugă comunicatul.

Ţara cu 30 de milioane de locuitori a luat măsuri drastice anti-coronavirus, oprind zborurile internaţionale, închizând majoritatea locurilor publice şi suspendând pelerinajul umrah pe tot parcursul anului. Marţi, a cerut de asemenea musulmanilor să-şi pună în aşteptare planurile pentru pelerinajul anual haj până la clarificarea situaţiei pandemiei.

Restricţiile de deplasare s-au înăsprit, intrarea şi ieşirea din Riad, Mecca, Medina şi Jeddah fiind puternic limitate. Unele cartiere din Mecca şi Medina erau deja blocate total, dar în restul acestor oraşe, restricţiile fuseseră impuse între orele 15.00 şi 6.00.

Provincia producătoare de petrol Qatif (est), unde primele cazuri de coronavirus în regat au fost raportate luna trecută printre pelerinii musulmani şiiţi întorşi din Iran, este sub izolare de aproape patru săptămâni.

Arabia Saudită are cele mai multe infecţii şi decese printre cei şase membri ai Consiliului de Cooperare al Golfului, dar oficiali din sănătatea publică afirmă că experienţa trecută în combaterea Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) a ajutat la pregătirea regatului pentru epidemia cu noul coronavirus.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri