Video Atac armat la Bursa din Pakistan. Zece oameni au murit

Data actualizării: Data publicării:
Personalul de securitate păzește intrarea principală a clădirii Bursei din Pakistan, în Karachi, după un atac armat.
Personalul de securitate păzește intrarea principală a clădirii Bursei din Pakistan, în Karachi, după un atac armat. Sursa foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE Cel puţin zece persoane au fost ucise luni dimineaţă într-un atac asupra clădirii bursei pakistaneze din capitala Karachi, au anunţat oficiali, citaţi de dpa. Patru gărzi de securitate, un ofiţer de poliţie şi un civil se numără printre morţi, a declarat presei şeful poliţiei regionale.

"Toţi cei patru terorişti au fost ucişi de forţele de securitate", a spus Sharjeel Kharal. Alte şapte persoane, inclusiv trei poliţişti, au fost rănite în atac, transmite Agerpres.

Patru bărbaţi înarmaţi cu puşti automate au luat cu asalt clădirea în jurul orei locale 10:00. Ei au atacat cu grenade intrarea când au întâlnit gărzile.

Atacul cu grenade şi arme a avut loc într-o zonă de înaltă securitate unde se află sediile multor bănci private, potrivit şefului poliţiei din Karachi, Ghulam Nabi Memon, citat de Reuters.

"Atacatorii au venit cu o maşină argintie Corolla", a precizat Memon.

Nu a existat o revendicare imediată a atacului. Pakistanul este de mult timp lovit de violenţa militanţilor islamişti, dar atacurile au devenit mai puţin frecvente în ultimii ani.

 


Știrea inițială

Cel puțin cinci oameni au murit după ce au fost trase focuri de armă la Bursa din capitala Pakistanului, Karachi, au declarat, luni, unii oficiali din serviciile de intervenții, transmite CNN.

Polițiști și oficiali de securitate sunt printre cei confirmați ca fiind decedați, potrivit lui Mohammad Azeem, un oficial din centrul de intervenții Edhi, un proeminent serviciu local de caritate.

Personalul de salvare și cel de securitate paramilitară se află la fața locului, în cadrul unei operațiuni în desfășurare, a precizat Azeem.

Un mesaj publicat pe pagina de Twitter a Bursei din Pakistan arăta: „A fost un atac asupra perimetrului PSX în prima parte a zilei”.

„Situația încă este în desfășurare iar conducerea, cu ajutorul forțelor de securitate, gestionează securitatea și controlează situația”, potrivit acestuia.

„Vom emite un comunicat mai detaliat la momentul potrivit, odată ce situația revine sub control și mai multe detalii devin cunoscute. Momentan, focurile de armă s-au oprit iar întăririle sunt pe poziții”, mai preciza mesajul.

Directorul Bursei din Pakistan, Abid Ali, le-a spus reporterilor că patru atacatori au intrat în perimetru și au început să tragă, însă situația era acum sub control.

„Au fost patru atacatori care au venit în parcare, au aruncat o grenadă spre intrarea principală a Bursei din Karachi și după aceea au început să tragă fără discriminare. Atacatorii purtau uniforme asemănătoare celei de poliție. Toți cei patru au fost uciși iar situația este momentan sub control”, a spus acesta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri