Sari la conținut

Autoritățile unor insule cer intervenția UE pentru a ține sub control fluxul de turiști beți

Autoritățile din Insulele Baleare, unde se află celebrele paradisuri de clubbing - Ibiza și Mallorca, cer Spaniei și Uniunii Europene să impună o interdicție pe consumul de alcool în aeroporturi și în cursele aeriene care au ca destinație perla insulară. Cerința vine în contextul măsurilor pe care Insulele Baleare le iau împotriva „turismului anti-social”.

Scenele cu bătăi pe fondul excesului de alcool sau de „agitație sexuală” în avioanele care se îndreaptă spre Insulele Baleare, care atrag anual milioane de turiști, au devenit tot mai frecvente, relatează The Guardian.

„Solicităm guvernului central și Comisiei Europene să interzică consumul de băuturi alcoolice în avioane și în aeroporturi”, a declarat Pilar Carbonell, responsabilă de departamentul de turism al administrației locale din Insulele Baleare, precizând că autoritățile insulare nu cer o interdicție pe toate zborurile din Uniunea Europeană, ci numai pe cele care aterizează în arhipelagul mediteranean.

„Scopul măsurii este a îmbunătăți siguranța pasagerilor și, de asemenea, a forțelor de securitate din aeroporturile noastre, care se confruntă adesea cu pasageri beți”, a mai precizat Pilar Carbonell.

În luna mai, polițiști ai Gărzii Civile din Spania au fost nevoiți să amâne un zbor Ryanair spre Palma de Mallorca pentru a da jos din avion trei pasageri beți care s-au bătut pe toată durata călătoriei dinspre Manchester.

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...