REZULTATE FINALE BAC 2018. Cât au luat după contestații fiul ministrului Viorel Ilie și fiica lui Emil Boc

Data actualizării: Data publicării:
bac examen maini copil scrie

Printre absolvenții care au susținut în 2018 examenul de Bacalaureat în prima sesiune s-au numărat și copiii unor personalități politice, inclusiv fiica ministrului educației.

elevi examen shutterstock_1105714274
Foto: Shutterstock

Primele rezultate de la BAC 2018 au fost de-a dreptul rușinoase pentru fiul ministrului pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie.  Elev al Colegiului Naţional „Ferdinand I” Bacău, la specializarea Matematică - Informatică, el a obţinut notele 7,3 la Limba română – proba scrisă, 3,1 la Matematică şi 4,2 la Informatică. Media finală a fost 4,80, astfel că fiul ministrului a picat bacalaureatul.

Rezultatele finale de la BAC 2018, publicate luni, arată că tânărul a făcut contestație la cele două probe la care nu a obținut cel puțin nota 5 - condiție pentru a promova bacalaureatul. Numai că după rezolvarea contestațiilor, a avut parte de o nouă surpriză neplăcută. La matematică a fost depunctat și mai mult, astfel că de la 3,1 nota finală a ajuns la 2,9. Și la informatică a făcut contestație. Aici și-a ridicat un pic nota, dar insuficient: de la 4,2 a ajuns la 4,5, astfel că verdictul final rămâne „respins”. Fiul ministrului Ilie mai are o șansă la sesiunea din iulie-august a Bacalaureatului.

Contestație a făcut și fiica fostului premier Emil Boc, deși avea o notă mare la istorie. Și ea a avut parte de un revers. De la 9,8, în urma contestației, nota la istorie i-a scăzut la 9,6, astfel că media finală i-a scăzut și ea de la 9,73 la 9,66. Patricia Boc a luat 9,4 la română și 10 la logică. Ea a susținut bacalaureatul la profilul de științe sociale.

Teodora Popa, fiica lui Valentin Popa, actualul ministru al educației, a susținut și ea examenul de Bacalaureat, la română, matematică și chimie. La limba şi literatura română, Teodora Popa a obţinut nota finală 8.85, la matematică a obținut nota 9.55, iar la proba scrisă de chimie a obţinut 9,4, media finală obţinută fiind 9.26. Ea nu a făcut contestație.

Au fost peste 44.000 de elevi în întreaga țară care au depus contestații. Rata de promvare la Bacalaureat 2018, după prima sesiune, a crescut cu două procente și a ajuns la 69,7 la sută, în urma rezolvării contestațiilor, ceea ce înseamnă că o treime dintre candidați nu au promovat. Detalii, aici.

Potrivit rezultatelor finale după prima sesiune de BAC 2018, numărul mediilor de 10 în întreaga țară a crescut de la 104 la 132. Din acest total, 22 de medii 10 la Bacalaureat au fost obținute de elevi din București, ceea ce înseamnă că cinci dintre elevii care au făcut contestație au primit notă maximă.

Citiți și: 

Bacalaureat 2018. Unui elev i-a crescut nota de la 2,50 la 9,50 după contestații

REZULTATE FINALE BAC 2018. Rata de promovare după soluționarea contestațiilor la prima sesiune crește

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri