Bărbat din Maramureș trimis după gratii pentru că a omorât doi câini. Localnicii au sesizat poliția

Data publicării:
Caini la joaca - Guliver GettyImages
Un bărbat din Maramureș a fost reținut pentru că a omorât doi câini din sat. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din comuna Ilba, județul Maramureș, a fost reținut pentru 24 de ore pentru că ar fi ucis, cu intenție, doi câini din sat. În  noiembrie 2022, doi localnici au sesizat poliția, după ce și-au găsit animalele spânzurate. La aproape două luni distanță, bărbatul de 49 de ani a fost reținut și urmează să răspundă penal pentru faptele sale, anunță Agerpres.

În cursul lunii noiembrie 2022,  o femeie din Ilba s-a dus la poliție și a anunțat că și-a găsit câinele spânzurat lângă saivanul pe care îl deține în zona cimitirului din sat. Două zile mai târziu, o altă sesizare a fost înregistrată la Postul de Poliţie Cicârlău, prin care un bărbat a semnalat faptul că a descoperit cadavrul unui exemplar canin pe un segment de cale ferată, care trece prin vecinătatea cimitirului din Ilba.

"Cauza a fost preluată de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Maramureş care, în colaborare cu cei ai Postului de Poliţie Cicârlău au documentat întreaga activitate infracţională a unui bărbat de 49 de ani din Ilba, referitor la încălcarea legii privind Protecţia Animalelor. Având în vedere activităţile de cercetare penală efectuate în dosarul penal, s-a stabilit faptul că bărbatul, la data de 22 noiembrie 2022, a ucis cu intenţie, fără drept şi prin spânzurare două exemplare canine, pe terenul menţionat anterior, iar pe unul dintre acestea l-ar fi aruncat pe calea ferată", a spus Ionela Cozma, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Maramureș. 

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut 24 de ore pentru uciderea animalelor cu intenţie, fără drept.

"Se efectuează în continuare cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale, sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare", a transmis IPJ Maramureș. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri