Bărbatul infectat cu coronavirus, prins la picnic în Sinaia, obligat să-și achite carantina

Data actualizării: Data publicării:
bolnav-covid-picnic-la-munte

Bărbatul din judeţul Giurgiu care a fost depistat de jandarmi la munte, în judeţul Prahova, în timp ce făcea un picnic alături de familie şi prieteni, a fost introdus în carantină instituţionalizată pentru 14 zile, pe cheltuiala lui, transmite Agerpres.

„Bărbatul din judeţul Giurgiu confirmat pozitiv şi care trebuia să stea în izolare la domiciliu până la data de 2 august, inclusiv, dar a fost depistat de jandarmi în judeţul Prahova în timp ce făcea un grătar alături de copiii lui şi unii apropiaţi, a fost carantinat instituţionalizat pentru 14 zile pe cheltuiala lui şi aşteptăm şi documentele de la autorităţile din Prahova conform cărora poate fi cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat luni, pentru Agerpres, prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei.

Ea a precizat că bărbatul fusese confirmat pozitiv în data de 20 iulie, dar a refuzat internarea şi trebuia să stea izolat la domiciliu până la data de 2 august împreună cu unul dintre copiii lui, un băiat în vârstă de 11 ani, care fusese de asemenea confirmat pozitiv.

Şi soţia bărbatului fusese depistată pozitiv şi internată, dar a fost externată la data de 30 iulie şi avea patru zile de monitorizare la domiciliu. Despre aceasta, autorităţile din Giurgiu nu ştiu dacă a participat la picnic.

Un turist din judeţul Giurgiu, care era depistat pozitiv cu COVID-19, cu refuzul internării în spital şi având măsura izolării la domiciliu, a fost depistat de jandarmi la cota 1000 Sinaia, unde se afla la picnic cu alte două familii, au informat, duminică, reprezentanţii IJJ Prahova.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri