Beatrice Mahler: Să respectăm regulile. Să conștientizăm că orice carantinare aduce cu sine alte reguli dure pe care e greu să le ducem

Data actualizării: Data publicării:
dr beatrice mahler cu masca pe figura si halat alb da interviu presei
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta. Foto: Agerpres

Managerul Institutului "Marius Nasta" din București, Beatrice Mahler, face apel la respectarea măsurilor de protecție sanitară și subliniază că instituirea carantinei aduce reguli noi și dure care sunt mult mai greu de suportat.

Întrebată dacă susține, în calitate de medic, carantina în Capitală, în condițiile creșterii numărului de infectări și al pacienților internați în spital, Mahler a răspuns că ar fi mult mai important să respectam regulile pe care le avem. 

"Să conștientizăm că orice carantinare aduce cu sine alte restricții și alte reguli dure, pe care să le respectăm și pe care este greu să le ducem. Ar fi o carantinare după un an de restricții.

În spitale este foarte dificil sunt foarte mulți pacienți cu forme severe", a spus Mahler.

Medicul a subliniat încă dată importanța vaccinării, singura modalitate de a ne proteja 100% de formele severe de boală.

"Să fim conștienți că singura metodă terapeutică reală și bazată pe dovezi e vaccinul. Este o metodă profilactică ce poate fi aplicată, iar reacțiile adverse sunt minime și pot fi preîntâmpinate", a precizat managerul Institutului "Marius Nasta".

Premierul Florin Cîțu le-a cerut prefecților să ia măsuril pentru a se asigura de respectarea „strictă” a regulilor, în condițiile în care numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut mult în ultima vreme. Premierul spune că, dacă actualele măsuri ar fi respectate, nu va fi nevoie de noi restricții.

Citește și:

Nicuşor Dan: Încercăm să evităm carantina în Bucureşti. Mai avem de trecut două luni

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri