Galerie Foto Bijuterii, telefoane, utilaje agricole și cereale cumpărate cu euro falși. Sute de bancnote contrafăcute, descoperite de polițiști

Data actualizării: Data publicării:
bani euro falsi
Suspecții ar fi cumpărat bunuri de 72.000 de euro cu bani falși. Sursa foto: DIICOT

Șapte oameni au fost reținuți pentru 24 de ore pentru că ar fi pus în circulație 900 de bancnote de 50 și 100 de euro false. Cu banii și-ar fi cumpărat aur, telefoane, dar și utilaje agricole și cereale. Ca să îi prindă, oamenii legii au făcut, marți, 19 percheziții.

Potrivit procurorilor, numai în primele 5 luni din acest an, inculpații ar fi cumpărat bunuri de peste 70.000 de euro cu bancote false. 

"În perioada ianuarie-mai 2023, au pus în circulație aproximativ 900 de bancnote falsificate, în cupiură de 50 și 100 euro, ( aproximativ 72.000 de euro în bancnote contrafăcute) și au indus în eroare mai multe persoane vătămate, care aveau spre vânzare, direct sau pe platforme de achiziții on-line, bunuri reprezentând utilaje agricole, telefoane mobile performante, bijuterii din aur, cereale sau îngrășăminte agricole", transmite DIICOT.

Având în vedere calitatea ridicată a bancnotelor contrafăcute, acestea au fost facil acceptate de către persoanele nefamiliarizate cu acest tip de valută, spun procurorii. Pentru a aduna probe despre gruparea acuzată de înșelăciune, falsificare de monede și punerea în circulaţie de valori falsificate, marti procurorii au descins la 19 adrese din Neamț, Iași și Galați.

"În urma perchezițiilor domiciliare și a prinderii în flagrant, realizate în cursul zilei de ieri, au fost identificate și ridicate sumele de 106.350 euro și 44.800 lei. Cu privire la bancnotele ce formează suma în euro, există bănuiala rezonabilă că sunt contrafăcute", au transmis anchetatorii.

Șase dintre cele 7 persoane reținute vor fi prezentate la Tribunalul Neamț cu propunerea de arestare preventivă.

Sursa foto: DIICOT
Sursa foto: DIICOT

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri