Bode, despre polițistul care a cerut să fie recompensat cu un porc de 160 de kg: Acţiune a unor nefericiţi. Poliţiştii au umor

Data publicării:
politisti locali din bucuresti
Imagine cu caracter ilustrativ: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a reacționat vineri în legătură cu cazul polițistului din IPJ Giurgiu care i-a cerut comandantului său să îi dea un porc de 160 de kg de Crăciun, în urma unei farse din partea colegilor. „O astfel de acţiune a unor nefericiţi rămâne în categoria 'şi poliţiştii au unor'”, a afirmat Bode.

„Poliţiştii au umor. Am văzut şi eu această cerere (...) În aceste momente, în care structurile MAI sunt în prima linie în ceea ce priveşte lupta cu pandemia şi acţionăm cu peste 25.000 de efective în fiecare zi, când acţiunile noastre pe linia combaterii infracţionalităţii dau rezultate, o astfel de acţiune a unor nefericiţi, să spun aşa, rămâne în categoria şi poliţiştii au umor (...) La MAI nu aprobăm glume”, a spus Bode, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor cu ocazia preluării mandatului de către noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, potrivit Agerpres.

Un polițist din IPJ Giurgiu i-a cerut comandantului său să îi dea un porc de Crăciun. Agentul a fost păcălit de un coleg, care i-a spus că șefii instituției sunt obligați prin lege să îl recompenseze cu un porc, iar masa animalului este stabilită în funcție de vechimea sa în Poliție.

El a crezut această glumă și imediat a întocmit un raport care a ajuns pe masa comandantului unității. În document, agentul a spus că are o vechime în Poliție de 4 ani și, prin urmare, ar vrea un porc care să cântărească 160 de kg.

În momentul în care comandantul a văzut acest raport, a demarat o anchetă, iar acum se fac verificări. Conducerea unității de poliție încearcă să-i identifice pe agenții glumeți. Dacă se ajunge la concluzia că aceștia au încălcat anumite regulamente interne, pot fi sancționați.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri