Bruno, calul incendiat de bărbatul din Ilfov a fost eutanasiat. „S-a culcat pe burtă şi nu s-a mai putut ridica”

Data publicării:
Bruno, calul incendiat de un bărbat din Ilfov, a fost eutanasiat
Calul Bruno. Foto: Facebook/Adăpost pentru cai Steaua Speranţei

Calul incendiat zilele trecute de un bărbat din Ilfov a fost eutanasiat, au anunţat reprezentanţii adăpostului unde fusese transportat calul. Animalul, botezat Bruno de către îngrijitori, a încercat de mai multe ori să se ridice în picioare dar muşchiul de la pulpa stângă spate era necrozat şi cu arsuri de gradul IV, leziuni incompatibile cu viaţa.

„Bruno a fost eutanasiat azi noapte. S-a culcat pe burtă şi nu s-a mai putut ridica. Pulsul era mare, fapt care indica o durere S-a hotărât eutanasierea lui, dar decizia a fost amânată de câteva ori. Încerca şi îşi dorea să se ridice, era extrem de prezent şi dorea să ne arate că poate trăi”, se arată într-o postare publicată pe Facebook de Adăpostul pentru Cai „Steaua Speranţei”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În seara de vineri spre sâmbătă, îngrijitorii au observat că „pe pulpa stanga din spate, dupa ce a cazut pielea arsa, muschiul era necrozat si rupt in felii pe verticala, indicand arsuri de gradul IV (pielea carbonizată, nervii și mușchii)”.

„Pentru un cal, aceste leziuni sunt incompatibile cu viaţa. Conform normelor şi uzanţelor, importanta este calitatea vieţii şi nu durata”, au spus îngrijitorii.

Pe 10 martie, un bărbat din comuna Afumaţi, Ilfov, şi-a încărcat căruţa cu materiale combustibile, a înhămat calul şi apoi a dat foc atelajului.

Incidentul a fost semnalat la 112. La sosirea pompierilor, poliţiştilor şi a unui medic veterinar, calul avea leziuni și plăgi deschise de arsură pe o suprafață de 30-40% din corp şi era în şoc post-traumatic. Lângă căruță a fost găsit și un câine de talie mare în stare de inaniție, fiind înfometat de către proprietar care ulterior a fost arestat.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri