VIDEO Captură uriașă de canabis. Polițiștii au descoperit o cultură cu zeci de plante în Caraș-Severin

Data actualizării: Data publicării:
canabis
Captură uriașă de canabis în Caraș-Severin. Foto: Poliția Română

Captură uriașă de droguri în Caraș-Severin. Polițiștii au descoperit o plantație întreagă cu zeci de plante de canabis care urmau să fie vândute în orașe din vestul țării. Două persoane au fost deja arestate.


"În cauză s-a stabilit faptul că, pe parcursul anului 2022, inculpaţii au înfiinţat şi întreţinut o cultură de canabis, pe un teren situat în extravilanul unei comune din judeţul Caraş-Severin, într-o locaţie izolată şi greu accesibilă, înconjurată de pădure. În vederea realizării activităţii infracţionale inculpaţii au procurat seminţe de canabis din Spania, au amenajat instalaţii de irigare prin picurare şi au folosit diferiţi fertilizatori în vederea dezvoltării rapide a plantelor de canabis", a informat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Caraş-Severin, citată de Agerpres.

Pentru prelucrarea şi porţionarea canabisului destinat distribuţiei, cei doi foloseau un adăpost aflat în apropierea plantaţiei.

Drogurile obţinute in această modalitate erau comercializate consumatorilor de pe raza judeţelor Caraş-Severin, Timiş şi Gorj.

În cauză, joi au fost efectuate două percheziţii domiciliare, prilej cu care a fost "identificată şi indisponibilizată" cultura de canabis formată din 97 de plante în diferite stadii de vegetaţie, cu înălţimi cuprinse între unu şi doi metri, în cantitate totală de peste 150 kilograme masă verde brută.

"De asemenea, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor cantităţile de peste 50 de kilograme muguri de canabis masă verde uscată şi aproximativ 5 grame de cocaină, un aparat de vidare a pungilor, un generator de curent, o suflantă cu aer cald, o instalaţie cu sisteme de irigare, o pompă de stropit plante, un grinder, trei cântare de precizie şi mai multe telefoane mobile", precizează DIICOT Caraş-Severin.

Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi vineri în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, care a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri