Cazul bizar al femeii care susține că s-a măritat cu fantoma de 300 de ani a unui fost pirat

Data actualizării: Data publicării:
Amanda Teague
Amanda Teague

Încurcate și suprarealiste sunt căile... căsniciei. Cel puțin în cazul Amandei Teague, în vârstă de 45 de ani. Pe 23 iulie 2016, Amanda s-a căsătorit cu un haitian, Jack Teague, pe o micuță ambarcațiune în largul Oceanului Atlantic. Cu o mențiune: „soțul” nu exista în carne și oase, ci, după spusele femeii, era nici mai mult, nici mai puțin decât o stafie.

amanda
Amanda Teague

Știrea - desprinsă parcă din fantezia regizorului Luis Bunuel - a apărut în presa internațională abia recent. „Jumătatea” ei, spune Amanda, are 300 de ani și a „ocupat” în urmă cu secole „trupul unui pirat”, iar relația lor „spirituală” a debutat în 2015, în timp ce femeia se relaxa în pat, în casa ei din Irlanda, scrie Newsweek.

La un moment dat, femeia a simțit prezența bărbatului decedat. Peste șase luni, Amanda s-a îndrăgostit „lulea”, după spusele ei, de entitatea supranaturală. Până la așa-zisa căsătorie nu a mai fost decât un pas. Un pas plin de scenarii de călătorii în jurul lumii și crize de gelozie, de ambele părți, a explicat Amanda Teague pentru Newsweek.

„Am navigat în apele internaționale ca să ne putem căsători legal. Este ilegal în Marea Britanie să te căsătorești cu persoană decedată. Așa că am vorbit cu niște avocați și am făcut-o oficial”, a povestit Amanda Teague.

Femeia a precizat că a urmat toate procedurile recomandate de avocați pentru a „ocoli” legislația britanică privind căsătoria.

La ceremonia din largul Atlanticului, a explicat Amanda, a fost prezent și un grefier care a înregistrat juridic mariajul. Iar numitul Jack Teague și-a dat „consimțământul” prin intermediul unui parapsiholog care „s-a conectat” cu spiritul mirelui.

Chiar dacă un asemenea mariaj nu este recunoscut prin lege în Regatul Unit, Amanda Teague a declarat că avocații i-au garantat că există căi juridice „prin care mariajul nostru ar putea fi recunoscut la nivelul legii”.

Shlomit Glaser, un avocat intervievat de Newsweek, a explicat: „Nu este ilegal. Nu este un act criminal, nu a comis vreo infracțiune, dar guvernul nu va recunoaște un asemenea mariaj. Nu li se va permite să profite de beneficiile unui cuplu căsătorit”.

Glaser a adăugat că, strict la nivel speculativ, legea familiei din Marea Britanie, împinsă până la absurd, poate scoate la iveală o posibilă metodă prin care mariajul Amandei Teague să devină legal.

„Ar trebui să se deplaseze într-o țară, într-o jurisdicție, în care un asemenea tip de căsătorie este legal, să urmeze procedura din acea jurisdicție. Iar când se întoarce în Marea Britanie, trebuie să demonstreze, cu documentația corespunzătoare, că o astfel de căsătorie este legală în acea jurisdicție. Poate că în acel moment autoritățile ar accepta recunoașterea mariajului”, a subliniat avocatul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri