Cazul miraculos al unei fetițe de 12 ani salvate de lei din mâinile răpitorilor

Data publicării:
lei

O fetiță de 12 ani a fost protagonista unei întâmplări incredibile în Etiopia.

Trei lei au salvat o fetiță etiopiană de 12 ani, pe care un grup de bărbați o răpiseră pentru a o forța să se căsătorească. Animalele s-au pus zid în fața ei și au protejat-o până la apariția poliției, scrie The Guardian, citând agenția de știri Associated Press.

Fetița a fost ținută captivă timp de o săptămână într-o locație din sud-vestul Etiopiei. Minora a fost bătută în repetate rânduri. Într-o zi, când se afla afară și urma să fie din nou agresată fizic, apăruți de niciunde, leii s-au postat în fața ei. 

„Au stat de pază timp de o jumătate de zi, până când poliția a găsit-o. Apoi, leii au plecat și au lăsat-o ca un cadou”, a povestit sergentul Wondimu Wendaju din provincia Kefa.

„Dacă leii nu ar fi apărut, ar fi putut fi mult mai rău. De multe ori, aceste fetițe sunt violate și bătute sever pentru a accepta căsătoria”¸ a adăugat sergentul.

Associated Press îl citează și pe un expert în viața animalelor sălbatice, Stuart Williams, care a explicat că motivul pentru care leii s-au apropiat de fată și nu i-au făcut rău este faptul că ea plângea. Plânsul „este posibil să fi fost confundat cu sunetele de frică ale unui pui de leu”.

Fata a fost găsită în stare de șoc și necesită tratament pentru tăieturile pe care le are pe corp, a mai precizat sergentul Wondimu Wendaju.

Poliția a prins patru dintre răpitori, însă alți trei sunt în continuare liberi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri