Ce se va întâmpla cu mini-submarinul adus de Elon Musk în Thailanda pentru operațiunea de salvare

Data actualizării: Data publicării:
twitter

Chiar dacă mini-submarinul adus de Elon Musk în Thailanda nu a putut fi folosit în operațiunea de salvare a celor 12 copii din labirintul de grote, dispozitivul ar putea fi însă util pentru alt tip de misiuni, a declarat un oficial militar.

elon musk
Foto: .khaosod.co.th

Ramificațiile strâmte ale peșterii din Thailanda au făcut ca mini-submarinul construit de echipa lui Elon Musk să nu poată fi folosit în misiunea de salvare, dar s-ar putea dovedi foarte util într-un spațiul acvatic deschis, scrie The New York Times, care îl citează pe generalul Chalongchai Chaiyakham, comandantul Armatei a Treia thailandeze.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit oficialului militar, mini-submarinul va intra în dotarea forțelor Navy Seal Thailanda.

CITIȚI ȘI: Elon Musk, criză de furie pe Twitter după ce a fost criticat pentru soluția găsită la criza din Thailanda. Cum se apără miliardarul

Elon Musk s-a implicat în misiunea de salvare a copiilor și a antrenorului acestora după ce un fan din Africa l-a rugat pe Twitter să facă acest lucru.

CITIȚI ȘI: Elon Musk a dus personal în Thailanda mini-submarinul pe care l-a construit pentru salvarea copiilor. Imaginile filmate de miliardar în peșteră

În primă instanță, Musk a trimis o echipă de opt ingineri SpaceX și The Boring Company în Thailanda. Apoi, coordonat de un expert britanic în scufundări - Richard Stanton, care a condus echipa de scafandri, a construit weekendul trecut un mini-submarin din părți de rachetă Falcon, pe care SpaceX o produce.

CITIȚI ȘI: Filmul evenimentelor. Au intrat în peștera din Thailanda să se joace timp de o oră și au stat 17 zile

După care a zburat personal în Thailanda, unde s-a întâlnit cu premierul, a vizitat peștera în care erau blocați copiii și a donat dispozitivul statului thailandez, pentru a putea fi folosit în alte situații.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri