Cea mai "veninoasă" misiune pentru pompieri

Data publicării:
viespi

Veniţi să ne scăpaţi...de viespi! Asediaţi de insecte agresive, localnicii din Mehedinţi cheamă pompierii să îi scape de acele veninoase. 42 de misiuni atipice au avut militarii vara aceasta, când mai mulţi oameni au făcut şoc anafilactic din cauza înţepăturilor.

Localnicii din Mehedinţi spun că vara aceasta s-au înmulţit atacurile viespilor mari de pădure, o specie mai agresivă şi mai periculoasă decât cea clasică.

Raluca Târcă - purtător de cuvânt al ISU Mehedinţi: „Comparativ cu anul trecut când pompierii mehedinţeni au intervenit la doar 3 cazuri, anul acesta numărul a crescut fiind înregistrate 42 de intervenţii.”

Semn că pericolul este mare, nici pompierii nu se apropie de cuiburile viespilor fără echipament special de protecţie. Localnicii sunt îngroziţi de duşmanul care îşi face sălaş lângă ei.

Medicii avertizează că înţepătura viespilor de pădure poate să fie letală persoanelor sensibile, care trebuie să meargă imediat la medic.

Cinci oameni au ajuns de urgenţă în ultimele săptămâni la camera de gardă a spitalului de la Drobeta Turnu Severin, după ce au fost înţepaţi de viespi de pădure.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri