Sari la conținut

Cel mai celebru stâlp de electricitate - moştenit la pachet cu tot cu casă. Şi cu poezie dedicată

Chiar dacă pare ciudat, prin casa unei familii din Neamţ trece un stâlp de electricitate. Oamenii au moştenit casa, spun că s-au obişnuit şi nu le e teamă că s-ar putea electrocuta. Un localnic din comună a scris chiar şi o poezie dedicată stâlpului.

De mai bine de cinci decenii, familia Scurtu îşi duce traiul cu un stâlp de electricitate în curte, ba chiar în interiorul unei dependinţe a casei.

Pe stâlp scrie clar că este periculos. Vecinii sunt mai îngrijoraţi decât proprietarii casei cu stâlp.

„S-ar putea produce un scurtcircuit, de unde ştiu eu sau un trăsnet”, spune o vecină.

„El nu o văzut stalpul? Părerea mea asta e: dacă l-a văzut trebuia să îl ocolească”, adaugă o localnică.

„Cum să iei stâlpul în mijlocul casei? Asta e ceva ... chiar că e de râs”.

Nici primarul din comună nu ştia că oamenii trăiesc cu un stâlp în casă, dar nici nu pare să aibă o problemă cu asta.

Anton Covasan - primar Damuc: „Stâlpul ăsta este de vreo 30 si ceva de ani, tocmai de asta eu nu l-am remarcat, fiind în casa omului. Trec pe drum, dar nu mă uit la fiecare stâlp. Nu mă pot apuca să-i stric casa omului. Sunt ales de oameni, stau aici în comuna asta şi nu vreau să plec de aici cu şuturi”

Cel care s-a sesizat în acest caz este poliţistul din comună. A şi postat pe Facebook două imagini ale casei prin care trece stâlpul de electricitate.

Mihai Coşerariu – poliţist: „Nu ştiu daca este chiar atât de normal să îmbraci pur şi simplu un stâlp de electricitate cu o construcţie. Eu nu am făcut nimic altceva decât am ridicat un semn de întrebare şi poate cineva se sesizează. Sincer am mai văzut aberaţii, dar aşa ceva nu. Multe m-au mirat, mă miră în continuare”.