Circulaţie intensă pe podul peste Olt ieşit din garantie de 27 de ani. CNAIR vrea să îl reabiliteze, dar nu are variantă ocolitoare

Data publicării:
pod olt

Un pod peste Olt, ieşit din garanţie acum 27 de ani, ar putea fi reabilitat peste două luni. În prezent, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere se consultă cu poliţiştii pentru că nu au găsit încă o variantă ocolitoare care să facă faţă traficului.

Bogdan Bratu, directorul general al Direcţiei Drumuri și Poduri Oltenia, a declarat la Digi24 că podul va fi reabilitat, că s-a dat ordin de începere şi că perioada necesară pentru proiectare este de trei luni.

După aceea, va începe perioada de execuţie, care va include şi varianta ocolitoare, şi care va dura 12 luni.

În jur de 15 iunie – 15 iulie se va intra propriu – zis la reabilitarea podului. Prima dată la varianta de oncolire. Am luat legătura cu poliţia rutieră pentru a ne aproba managementul traficului.

Până la finalul lui 2020 va fi reabilitat”, a spus Bratu.

Întrebat cum s-au făcut reparaţiile şi intervenţiile deşi podul nu era în garanţie, Bratu a răspuns. Podul a fost întreţinut şi reparat de câte ori a fost nevoie. De câte ori a trebuit să se facă o reparaţie s-a făcut. Nu sunt probleme pe acest pod, dar trebuia reabilitat. Ultima reabilitare totală s-a făcut în 1986”, a precizat Bogdan Bratu.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri