Video Clan de proxeneți săltat de mascați. Cum a câștigat 250.000 de euro în doar 3 ani

Data actualizării: Data publicării:
Polițiști lângă o dubă
Percheziții DNA la AJPIS FOTO: Arhiva Digi24

7 oameni au ajuns după gratii și alți 3 sunt propuși pentru arestare preventivă în lipsă, într-un dosar de proxenetism. Sunt acuzați că ar fi profitat de naivitatea mai multor tinere, pe care le-au exploatat sexual atât în România, cât și în țări ca Belgia, Suedia sau Olanda. Potrivit procurorilor, victimele erau ademenite în rețea prin metoda "loverboy", iar printre ele se numără și două adolescente.

Potrivit procurorilor, rețeaua de proxeneți și-a început activitatea în 2020. Membrii grupării au racolat, în timp, mai multe tinere, pe care le făceau mai întâi să se îndrăgostească de ei. Ulterior, femeile erau obligate să se prostitueze, în țară, dar și peste hotare, în Belgia, Suedia, Cipru, Austria și Olanda.

"În vederea realizării scopului grupului infracțional organizat, inculpații au recrutat, prin inducere în eroare (metoda loverboy) și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, mai multe persoane vătămate în vederea exploatării sexuale a acestora", se arată în comunicatul DIICOT.

Victimele aveau transportul, cazarea și protecția asigurate de cei care le exploatau sexual. În doar 3 ani, gruparea a obținut 250.000 de euro, reiese din datele strânse la dosar.

"De asemenea, o inculpată, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a două persoane vătămate minore, le-a recrutat în vederea exploatării sexuale", transmite DIICOT.

Pentru a documenta întreaga activitate infracțională, polițiștii au făcut, marți, 13 percheziții domiciliare, în Bucureși și Ilfov. Din locuințele suspecților au fost ridicate mai multe probe.

La finalul audierilor, 7 persoane au fost reținute pentru 24 de ore și vor fi prezentante la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă. Mandat de arestare în lipsă, pentru o perioadă de 30 de zile, va fi cerut și pe numele a trei inculpați, care se sustrag urmăririi penale, transmit procurorii DIICOT.

Cei 10 sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism în formă continuată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri