Clienți păgubiți cu peste 140.000 de euro de angajata unei bănci din Mediaș. Ce metodă folosea

Data publicării:
angajat banca tine euro in maini
Angajata băncii retrăgea, periodic, sume de bani din conturile clienților. Credit foto: Guliver/Getty Images

O femeie de 57 de ani din județul Sibiu a ajuns după gratii pentru că ar fi furat, timp de 7 ani, bani direct din conturile clienților. Aceasta lucra în cadrul unei unități bancare din Mediaș și, spun procurorii, și-ar fi însușit, în mod ilegal, aproximativ 140.000 de euro, scrie Ora de Sibiu.

Activitatea infracțională a femeii a început încă din 2015. Aceasta ar fi profitat de faptul că lucra într-o unitate bancară din Mediaș și că avea acces la baza de date. Potrivit anchetatorilor, angajata băncii își făcuse un obicei: retrăgea, în mod repetat, diverse sume de bani din conturile mai multor clienți.

„La data de 1 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu au reținut o medieșeancă în vârstă de 57 de ani, cercetată penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, fraudă informatică, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și fals material în înscrisuri oficiale”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Din 2005 până anul trecut, femeia ar fi sustras, în total, 389.271 de lei si 63.073 de euro din conturile a 8 clienți.

Pentru fapta sa, angajata băncii a fost reținută 24 de ore și riscă ani grei de închisoare. Cercetările în acest caz sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri